Sport

2015.11.18. 19:01

A nagyerdei futók idén is odatették magukat

Debrecen - Újra több százan futottak a Nagyerdőn megrendezett viadalokon.

Debrecen - Újra több százan futottak a Nagyerdőn megrendezett viadalokon.

Az Oxigén Kupa és a Mezei Liga 2. fordulóját rendezték a közelmúltban a debreceni Nagyerdőn, ahol – mivel kedvezett az időjárás a résztvevőknek – sokkal jobb pályán futhattak a versenyzők, mint az októberi megmérettetésen.

Kitettek magukért

Az Oxigén Kupán közel 600-an vettek részt, akik közül az „oximókusok” játékos bemelegítését egy spanyol testnevelő fiatalember vezette nagy sikerrel. A futamok után minden korosztályban az érmeket a cívisváros neves atlétái adták át.

A Mezei Futó Magyar Liga debreceni futama nemzetközi szintű versengést hozott. A versenyt a serdülő lányok kezdték 3000 méteres versenyszámmal, míg az abszolút kategória felnőtt 10 ezer méteres futama zárta a pénzdíjas sorozat második fordulóját, melyen 130-an vettek részt. A mezőnyből kiemelkedett a dombóvári Tóth Lili Anna teljesítménye, aki 6000 méteren magabiztosan nyert az abszolút női és junior kategóriában is, ezzel a teljesítménnyel várhatóan biztos résztvevője, és esélyese a decemberben Franciaországban rendezendő junior Európa-bajnokságnak. Kellemes meglepetést okozott a teljes felnőtt magyar élmezőnyt felvonultató abszolút 10 ezer méteres távon versenyző utánpótláskorú 800 és 1500 méteres férfi versenyzők. Kovács Benjámin (20 éves) Újpest versenyzője végzett az első helyen, míg a debreceni Pápai Márton (20 éves) 800 méteres síkfutó létére több perces egyéni csúcsjavítással az 5. helyen ért célba. Az érmeket az olimpiai bajnok Balczó András és Rutkovszky Ede, a MASZ ügyvezető igazgatója adta át.

A futás szerelmesei legközelebb december 5-én, a Mikulásos-futáson hódolhatnak szenvedélyüknek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!