Sport

2015.10.08. 11:02

Tizenöt érmet úsztak össze Miskolcon a debreceniek

Debrecen, Miskolc - Csúcs volt az országos seregszemle a Sport­iskola ifjú versenyzői számára.

Debrecen, Miskolc - Csúcs volt az országos seregszemle a Sport­iskola ifjú versenyzői számára.

Remekeltek a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola úszói a Miskolcon megrendezett országos gyermek bajnokságon: 3 arany-, 4 ezüst- és 8 bronzérmet szereztek a hajdúsági tehetségek. Külön kiemelendő, hogy a 15 érem mellé 64 új egyéni csúcsot úsztak a 2001 és 2004 között született sportolók.

Kovács András duplázott, a 400 és az 1500m-es gyors­úszásban is verhetetlennek bizonyult, 200 pillangón pedig a dobogó második fokára állhatott fel. Az éremkollekciója a váltókban szerzett két bronzzal lett teljes.

Nagy Kamilla mellúszásban tette le névjegyét, 200-on arany-, 100-on pedig ezüstérmet akasztottak a nyakába. Sándor Benedek szintén tagja volt a „bronzos” váltóknak, így négy éremmel zárta a bajnokságot, 100 és 200 gyorson is új csúcsokkal szerzett ezüstérmeket. Négy bronz­érmet akasztottak a verseny során Gál Kincső nyakába, a cívisvárosi leány 100 és 200 pillangón, 200 gyorson és 400 vegyesen mutatott be kiegyensúlyozott versenyzést. Sárosi Balázs teljesítménye is szót érdemel, a DSC-SI úszója a 100 és a 200m-es mellúszásban egyaránt a harmadik helyen zárt.

Természetesen valamennyi sportiskolás tehetség rajthoz áll a hétvégén megrendezendő Hajós Alfréd Kupa harmadik fordulójában, aminek a Debreceni Sportuszoda ad otthont.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!