Sport

2015.10.23. 18:28

Tabaka győzött, de Magosi örült az idei utolsó salakversenyen

Debrecen - Hiába nyerte Tabaka a döntőt, nem tudta ledolgozni hátrányát Magosival szemben.

Debrecen - Hiába nyerte Tabaka a döntőt, nem tudta ledolgozni hátrányát Magosival szemben.

A vártnál többen, mintegy másfél ezren voltak kíváncsiak a salakmotorosok idei utolsó versengésére, a debreceni egyéni bajnoki fordulóra. A szurkolók mintha megérezték volna, hogy kár lenne kihagyni a viadalt, ugyanis a szezon egyik legeseménydúsabb, legizgalmasabb hazai versenyét produkálták a vaspapucsosok.

Meglepetésekből sem volt hiány, ide sorolandó, hogy a 2. futamban Benkő Roland és Tihanyi Sándor is legyőzte az összesített tabella éllovasát, Magosi Norbertet. A miskolci színekben versenyző pilóta a következő etapban a legnagyobb riválisától, Tabaka Józseftől is vereséget szenvedett. A 6. etapban Bencze Zsolt, Benkő Roland és Fekete Sándor csatája kápráztatta el a nagyérdeműt, majd a 9. futam meghozta a nap összecsapását: Magosi nyert, Tabaka a negyedik helyről tornázta fel magát a második pozícióba, amelyért Tihanyi és Fekete is nagyot küzdött. Az alapszakasz után Tabaka és Benkő egy-egy pontot hullajtva jutott a fináléba, míg a többieknek elődöntőzniük kellett. Fekete óriási bukása után Magosi megnyerte az első elődöntőt, aminek köszönhetően – a döntő eredményétől függetlenül –, harmadszor is egyéni bajnok lett. A debreceni fináléban Tabaka, Benkő, Magosi és az ukrán Melnicsuk feszült egymásnak, és szoros csata után a felsorolt sorrendben értek célba a versenyzők.

A pontvadászatot végül Magosi nyerte a debreceni Tabaka és a nagyhalászi Benkő előtt.

HBN-BN


Végeredmény

1. Magosi Norbert (Miskolc) 31 pont,

2. Tabaka József (Debrecen) 29,

3. Benkő Roland (Nagyhalász) 26,

4. Fekete Sándor (Gyula) 21,

5. Tihanyi Sándor (Debrecen) 19,

6. Sztaniszlav Melnicsuk 14


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!