Sport

2015.10.15. 13:56

Otthon is megleckéztetnék a Fehérvárt

Debrecen - Hetényi Péter szerint a DHK következő ellenfelének hátsó alakzata ingatag lábakon áll.

Debrecen - Hetényi Péter szerint a DHK következő ellenfelének hátsó alakzata ingatag lábakon áll.A Debreceni Hoki Klub az újonc Fehérvár AV19 együttesét fogadja a MOL Ligában pénteken 18 órától. A két gárda néhány nappal ezelőtt már megmérkőzött egymással, akkor a DHK 3–2–re diadalmaskodott idegenben, a cívisvárosiak találatain Vincze Péter, Dancsfalvi Norbert, valamint Berta Ákos osztozott. Dmitrij Romanov tanítványai a második helyet foglalják el a tabellán, míg a Fejér megyeiek a negyedik pozícióban állnak, a feleket 11 egység választja el.

Ismerősökkel meccsel

– Hajtós, szoros mérkőzésre számítok. A fehérvári összecsapáson sok kiállítást kaptunk, emiatt nem tudtunk kibontakozni, és a saját játékunkat produkálni. Az emberhátrányos szituációkat emiatt jó lenne csökkenteni pénteken. Riválisunknál remek adottságú légiósok várnak a bevetésre, ellenben a védelmükkel vannak problémáik – nyilatkozta a Hajdú–bihari Naplónak Hetényi Péter.

A bekknek abból a szempontból is érdekes lesz a következő bajnoki, hogy a legutóbbi idényben még a Fehérvár EBEL gárdáját erősítette.

– Nagyon várom már a találkozó kezdetét, presztízsmeccsre készülök. Mindenkit ismerek a székesfehérvári együttesből, jó viszonyt ápolok az összes játékossal, egy–két fiatallal korábban az osztrák ligában szerepeltem együtt – fogalmazott Hetényi, aki a hajdúsági együttesben egy gólt szerzett, emellett hat assziszt szerepel a neve mellett.

A 24 esztendős hokis a nyáron költözött a cívisvárosba, a döntés okairól érdeklődtünk.

– Kénytelen voltam váltani, ugyanis kevés játéklehetőséghez jutottam. Már tavaly is szerettem volna Debrecenbe igazolni, ahol kiváló légkör uralkodik az öltözőn belül. Kikértem testvérem véleményét is az elhatározásom előtt, ő is támogatott. Napi szinten tartom a kapcsolatot Zolival, gyakori téma közöttünk a jégkorong – zárta mondandóját a védő, akinek bátyja a kiváló képességekkel megáldott válogatott kapus, Hetényi Zoltán.

HBN–BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!