Sport

2015.10.26. 14:10

Jönnek a ketrecharcosok, a főszerepben Soltész László

Debrecen - Soltész László vívja a Hódos Imre Sportcsarnokban október 31-én, szombaton 18 órakor megrendezésre kerülő ketrecharc-gála főmérkőzését, a Hungarian Pitbull Fighters Debrecen topversenyzője a sokatmondó nevű ukrán Oleg „Monte Christo” Obrevkóval ütközik.

Debrecen - Soltész László vívja a Hódos Imre Sportcsarnokban október 31-én, szombaton 18 órakor megrendezésre kerülő ketrecharc-gála főmérkőzését, a Hungarian Pitbull Fighters Debrecen topversenyzője a sokatmondó nevű ukrán Oleg „Monte Christo” Obrevkóval ütközik.

A legjobb magyar ketrecharcosok érkeznek a cívisvárosba, a Kovács Szabolcs és a HFC (Hungarian Fight Championship) szervezésében megrendezésre kerülő viadalon a debreceni Soltész László új súlycsoportban mutatkozik be. A debreceni Pitbullt – súlycsoporttól függetlenül – Magyarországon a topversenyzők között tartják számon, ám ami itthon elég volt a 77-80 kilogrammosok között, az a külföldi gálákon nem mindig. Ezért Soltész László úgy döntött, egy kategóriával lejjebb, 70 kilogrammban indítja újra karrierjét.

- Diétával és víztelenítéssel fogyasztok, bízom benne, hogy a pénteki mérlegelés és a szombat esti gála között elég időm lesz, hogy fizikálisan is tökéletes formába kerüljek – kezdte Soltész. – Korábbi súlycsoportomban, mire a mérlegelés után összecsaptam az ellenfelemmel, már az 6-8 kilóval nehezebb volt nálam. Ez nemzetközi szinten nagyon nagy különbség, ezért döntöttem a váltás mellett.

Soltész László új kategóriájában sem tartozik majd az égimeszelők közé, szombati riválisa, az ukrán Oleg „Monte Christo” Obrevko is magasabb nála. A szláv fighter több stílusban is kiemelkedő amatőr eredményekkel rendelkezik, ez mindenképpen tiszteletet parancsol profi karrierje kezdetén.

A debreceni sportolónak nem szokása túlbeszélni az előtte lévő mérkőzést, úgy véli, a szavak helyett a tettek bizonyítanak a ketrecben. A közönségnél igazi kedvenc Soltész, a publikum értékeli csupa szív bunyóját, kitűnő eredményei ellenére is szerény viselkedését.

- Valóban új karriert szeretnék indítani, de feleslegesnek tartom, hogy fellengzős kijelentéseket tegyek –jelentette ki a rá jellemző visszafogottsággal a 34 éves sportember, akinek a magánéletében is jelentős változások történtek: nyáron feleségül vette szerelmét, februárra pedig első gyermeküket várják. – Sok pozitív változás történt körülöttem, de ez csak motivál, a sportnak mindig helye van az életemben. Szeretném megmutatni, hogy van még bennem tartalék. Számítok a debreceni szurkolók biztatására, ami rajtam múlik, megteszem!

Soltész a legrangosabb hazai szervezet, a HFC gáláján vív főmérkőzést, így adódik a kérdés: megcélozza-e a legerősebb magyar szervezet övét?

- Nem szeretnék ennyire előreszaladni, kíváncsi vagyok, mire jutok az új súlycsoportban. Természetesen, idővel, örömmel mérkőznék meg a HFC bajnoki övéért. De odáig még el kell jutnom.

Soltész László a debreceni gálán az első lépést megteheti…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!