Sport

2015.10.01. 10:00

Négy bunyós csaj négy éremmel tért haza a Szilézia Kupáról

Hajdú-Bihar - Az NYVSC Big Boxing Club versenyzője, Korcsmáros Ramóna Mercédesz 64 kilóban bronzéremig jutott, a DVSC -s Nagy Tímea (75 kg) is harmadik lett, Pallás Szimonetta (81 kg) ezüstérmet vehetett át, míg Nagy Angéla (52 kg) aranyérmet nyert. Gratulálunk a hölgyeknek!

Hajdú-Bihar - Az NYVSC Big Boxing Club versenyzője, Korcsmáros Ramóna Mercédesz 64 kilóban bronzéremig jutott, a DVSC -s Nagy Tímea (75 kg) is harmadik lett, Pallás Szimonetta (81 kg) ezüstérmet vehetett át, míg Nagy Angéla (52 kg) aranyérmet nyert. Gratulálunk a hölgyeknek!

A rangos lengyelországi nemzetközi viadalon a felnőttek között lépett szorítóba Nagy Tímea, valamint (fura módon a névnapját és a huszadik születésnapját is ott ünnepelve) Korcsmáros Merci, akinek klubbéli edzője Nagy Lajos. Utóbbi bunyósunk az első körben - akárcsak a többiek - egy lengyel, vagyis hazai versenyzővel kezdett. Megnyerte ezt az összecsapást, de később az elődöntőben pontozással kikapott egy ausztrál ellenféltől, így nem sikerült a fináléba verekednie magát. Ő maga így látta a lengyelországi eseményeket:

"Jól éreztem magam a csapattal, összetartó volt. Az első meccsemmel meg vagyok elégedve, a második lehetett volna kicsit összeszedettebb. Összességében viszont úgy gondolom, hogy én megtettem a tőlem telhetőt és kiadtam ami bennem van. Nem érzem úgy, hogy bármi szemrehányást tehetnék magammal szemben, mert úgy jöttem le a meccsemről, hogy igazán elfáradtam. Az ausztrál lány erős volt, testen is erőseket ütött. A bronz így is megvan, de szerettem volna még feljebb kerülni!"

Nagy Timi a lengyelek klasszisát, Fidurát kapta ellenfélnek a legjobb négy között, akivel megszenvedett. A mérkőzésen jól kezdett Salánki László tanítványa, és ahogyan várható volt, kemény összecsapás bontakozott ki, amelyben eleinte Nagy Timi akarata érvényesült jobban. Nagyjából a mérkőzés közepétől kezdte átvenni az irányítást Fidura, és egyre keményebben rohamozta Timit. Ugyanakkor a mérkőzésvezető több alkalommal is a magyar sarkot hátrányosan érintő módon szakította félbe a találkozót, aminek az lett a következménye, hogy id. Balzsay Károly a negyedik, záró menetben bedobta a törülközőt, megelégelve a meccs ilyen módon való alakulását. Timi azt nyilatkozta nem tudja mi lehetett volna, ha nem így ér véget a meccs, és pontozásra kerül a sor.

Ami Nagy Angélát illeti, ő a junioroknál bokszolt 52 kilóban. Előtte két lengyel vívott meg egymással, s ennek a meccsnek a győztesével került szembe Angi. Ezúttal jól sült el a fiatal tehetség keze, és megérdemelt sikert aratott. Meg is nyerte a gliwicei versenyt, ami bár nem volt hosszú a számára, de hazai (ráadásul a kettő közül vélhetően a jobbik) bunyóst legyűrni nem szorul magyarázatra. Szép volt Angi! Maga a versenyzőnk így kommentálta az eseményeket:

"Annyira nem volt erős a lány, de jól bírta az ütéseket. Azt hittem már az első menetben vége lesz, de nem így alakult, végigment a meccs. Úgy érzem többet ütöttem a lengyelnél és tisztábbakat. Ráadásul örülök, hogy meg tudtam csinálni, amit nemrég kezdtünk el gyakorolni Lacival, vagyis, hogy a fogásokból is ütéssel jöjjek ki."

Pallás Szimonetta a 80 kilósok között (ifi kategóriában) ugyancsak egy lengyel lánnyal mérkőzött meg, s győzött. Ő is mesélt a meccséről:

"Az elején tartottam ellenfelemtől, mert nem szeretek balkezesek ellen bunyózni, de aztán belejöttem, sőt, sikerültek a leforgások, és úgy egészében véve nagyon jól éreztem magam a mérkőzésen."

A döntőben már másképpen alakultak Szimi számára a dolgok. Egy olyan kazah lánnyal futott össze, akivel már korábban is találkoztak mérkőzésen. Szimonetta, aki korábban Zöld Ferencnél, nyár vége óta azonban Hutai Lászlónál edz elmondta, hogy bár érzi, hogy fejlődik, azonban kazah ellenfele sem tétlenkedett az utóbbi időben, sokat lépett előre ő is. A mérkőzésből tehát vereség lett, annak ellenére, hogy Szimi kondijával semmi probléma sem volt.

- alfoldboxing.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!