Sport

2015.10.09. 11:39

Mindenkinek leesik az álla - Pankrátorok a Lovardában!

Debrecen - Felejthetetlen élményben lehet részük mindazoknak, akik a hétvégén ellátogatnak a Lovardába.

Debrecen - Felejthetetlen élményben lehet részük mindazoknak, akik a hétvégén ellátogatnak a Lovardába.

Az emberek fejében meglehetősen vegyes kép alakult ki a pankrációról. A többség negatív véleményt fogalmaz meg, mivel szerintük megrendezett események sorozatáról van szó. Ezzel szemben egy másik csoport kifejezetten rajong érte.

– Először is szeretném kijelenteni, hogy a pankráció nem sportág, hanem előadó–művészet, ahol a szórakoztatás a legfontosabb szempont. Gyakran hallom a különböző kritikákat, de nagy butaságnak tartom, hogy sokan kamu dolognak gondolják. Az európai kultúrának szerves része, Németországban, valamint Nagy–Britanniában negyven éve űzik. Hazánkban ugyan a 40–es években hatalmas sikernek örvendett, és a 80–as, 90–es években is voltak próbálkozások, ám a különböző politikai rezsimek elnyomták, és „jenki ostobaságnak” könyvelték el – mondta a Hajdú–bihari Naplónak Icarus, a hazai pankrátorok egyik kiemelkedő alakja.

Folyamatosan lépkednek előre

A pankráció Magyarországon még gyerekcipőben jár, ennek ellenére a fejlődés vitathatatlan.

– A Hungarian Championship Wrestling öt esztendővel ezelőtt jött létre, ez az egyetlen hivatalos szervezet idehaza. Jelenleg körülbelül hatvan–hetven fő tartozik a HCW kötelékébe, közülük harmincan részesei a fellépéseknek. Egy pankrátornak az alapok megtanulása a legfontosabb feladata. Eleinte kisebb produkciókat mutattunk be, például parkolókban, majd az idő előrehaladtával sikerült televíziós szerződést is kötnünk. Úgy gondolom, egyértelműen növekvő ágazatról beszélhetünk – vélekedett a HCW alapító tagja.

Icarus és társai szombaton 18 órától a Lovardában vendégeskednek. Mire számíthatnak azok, akik jegyet váltanak a nagyszabású showműsorra? – Első alkalommal megyünk Debrecenbe. Rengeteg üzenetet kaptunk azzal kapcsolatban, hogy mikor tűnünk már fel a településen. Izgalmas meccseket és párosításokat tartogat az este. A pankrátorok saját módszereikkel és étrendjükkel készülnek a cívisvárosi programra. Reményeink szerint mindenkinek leesik majd az álla az este folyamán, hatalmas bulira számítunk. Egyébként a nézőknek rendkívül fontos szerepük van, ugyanis a reakcióiktól függ a műsor, ami tehát teljesen interaktív – zárta mondandóját a 26 esztendős Icarus.

HBN–BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!