Sport

2015.10.04. 14:45

Majdnem jó lett az Újpest elleni meccs vége

Debrecen - Ibrahima Sidibe a 89. percben öt méterről a lécre lőtt, ha betalál, nyer a Loki.

Debrecen - Ibrahima Sidibe a 89. percben öt méterről a lécre lőtt, ha betalál, nyer a Loki.

A legutóbbi, MTK elleni hazai meccshez képest megduplázódott a létszám a Nagyerdei Stadionban szombat este, ugyanis az Újpest FC vendégjátékát több mint négyezren kísérték figyelemmel a cívisvárosi arénában. A találkozó során tiszteletüket tették az ultrák, akik szerencsére a mérkőzés alatt túlüvöltötték a lila brigádot, bár utóbbiak próbáltak lelkesen „parasztozni”.

Gyors gólváltás

Csendes mederben folydogált a találkozó, azonban nem telt el félóra sem az első félidőből, máris megszerezte a vezetést a DVSC-TEVA. Balogh Norbert adott volna középre, azonban az egyik hátvédről kijött a labda, éppen a jobb felső sarkot kinéző Tisza Tibor elé, aki jobbal, 20 méterről a hálóba vágta a labdát. Vezetett a DVSC-TEVA.

Ebben a pillanatban megőrült a stadion, ellenben nem sokáig tarthatott a cívisvárosi drukkerek öröme, ugyanis egyenlített az Újpest. Az újabban Balotellit játszó támadó, Diagne volt rendkívül pontos és eredményes, közelről vágta a labdát Radosevic hálójába.

A bekapott gól egyértelműen megfogta a házigazdákat, ennek ellenére több ízben is újra megszerezhette volna a vezetést a piros-fehér társulat, de a támadók elvétették a célt.

Jön a Csaba

A második félidőben sokáig nem lódult meg a mérkőzés irama, pedig cserével is próbálkoztak a vezetőedzők. A lefújás előtt nagyjából húsz perccel viszont ráerősítettek a felek, többnyire a lila-fehér alakulat vitte a prímet, de Diagne vezetésével mindent kihagytak a Vignjevic-legények.

Nem sok volt hátra, amikor Balogh Norbert felpezsdítette az összecsapást, előbb Tisza elé tálalt, de a csatár lövését védte a hálóőr, majd a derbi végén egymaga próbálkozott, azonban a negyedik védő leszerelte a tizenhatoson belül.

Nem lehetett panasz a hazaiakra, különösen a rangadó végefelé tolták meg a szekeret Kondás Elemér fiai, akik joggal söpörték be a B-közép elismerését.

[poll id="1021"]

A Loki ezzel a döntetlennel a hatodik helyen maradt, de ugyanannyi ponttal áll, mint a harmadik helyezett.

A hajdúságiak legközelebb két hét múlva lépnek pályára, Szakályék ellenfele a Békéscsaba lesz a Nagyerdei Stadionban. A meccs pikantériáját az adja majd, hogy a korábbi debreceni pályaedző, Zoran Szpisljak dirigálja a lila-fehér újoncot. Reméljük, nem sok babér terem számára a hajdú-bihari megyeszékhelyen!

HBN


Debrecen, 2015. október 3., szombat (MTI) - Az Újpest 1-1-es döntetlent ért el a Debrecen vendégeként szombat este a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában.


Debrecen - A labdarúgó OTP Bank Liga tizenegyedik fordulójában a DVSC-TEVA az Újpest csapatát fogadta szombaton 18 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!