Sport

2015.10.25. 08:37

Hosszabbítás után kaptak ki a DEAC kosarasai

Hódmezővásárhely - Elszenvedte első vereségét a DEAC Kamilla Gyógyfürdő együttese a bajnokságban, miután két ponttal, hosszabbítás után kikapott a tavalyi alapszakaszgyőztes Hódmezővásárhely otthonában.

Hódmezővásárhely - Elszenvedte első vereségét a DEAC Kamilla Gyógyfürdő együttese a bajnokságban, miután két ponttal, hosszabbítás után kikapott a tavalyi alapszakaszgyőztes Hódmezővásárhely otthonában.

A találkozó ötperces csúszással indult, mivel a játékvezetők nem engedték a kezdőcsapatba jelölt Kovács Imrét a parkettára lépni, mondván hogy Filip Patkovic mellett csak egy idegenlégiós szerepelhet a csapatban. Hosszú egyeztetés után „kiderült”, hogy a hajdúságiak legrutinosabb játékosa mégis magyar állampolgár, így zöld lámpát kapott a mérkőzés.

A sors iróniája, hogy pont a két, fentiekben említett játékos kosarával indult az összecsapás. A vendéglátók azonban szervezett támadásaiknak köszönhetően hamar öt pontos fórra tettek szert. A már megszokott látványos DEAC támadások ezúttal sem maradtak el, s sikerült hamar egalizálni az eredményt, így a hazaiak végül csak egy ponttal tudták megnyerni az első negyedet.

A második felvonásban védekezést váltottak Dr. Nagy Ágoston tanítványai, s ez időszakosan eredményes is volt, könnyű kosarakat szerezve sikerült átvenni a vezetést. A vásárhelyiek azonban nem adták olcsón a bőrüket, Vas és Rostás vezérletével ismét megfordították a mérkőzést, s végül négy pontos előnnyel mehettek a nagyszünetre.

A félidei fejmosás jót tett Nagy Botondéknak, egy ötperces rohamnak köszönhetően már hat egységgel is meg tudtak lépni vendéglátóiktól. A DEAC ekkor főleg belső játékára helyezte a hangsúlyt, s csak a védekezésben elkövetett buta hibáiknak köszönhetik, hogy a negyed végére nem debreceni vezetést mutatott az eredményjelző.

A záró etapot egy pontos hátránnyal kezdhették Gál Balázsék, ám ekkor valami hiba csúszott az addig olajozottan működő támadójátékba, s sorra maradtak ki az üres helyzetek. A vásárhelyiek kíméletlenül kihasználták a hibákat, s bő másfél perccel a vége előtt nyolc pontos differenciát sikerült kiépíteniük. Innen is talpra tudott azonban állni a DEAC, Patkovic hat másodperccel a vége előtt egalizálta az eredményt. Vas hárompontosát Kovács blokkolta, így következhetett a hosszabbítás.

A ráadásban felváltva estek a kosarak, a debrecenieknél elsősorban a belső emberek húzták a csapat szekerét. Wirth hárompontosával és Kereszty büntetőjével ismét a Kosársuli került két pontos előnybe, ám Kovács Imre újra kiegyenlített. Wirth két büntetőjéből csak egy volt jó, így egy pontos hátrányban támadhatott a győzelemért a DEAC. Nagy Botond hárompontosa épp, hogy lecsordult, de még mindig volt harminc másodperc a találkozóból. Wirth triplája a gyűrűt sem találta el, ám a visszaszedett támadólepattanó után Vas Péter könyörtelenül bevágta a mindent eldöntő hárompontost (92-88), Kovács utolsó másodpercekben dobott közelije csak a szépítésre volt elég.

- debka.hu -


Vásárhelyi Kosársuli – DEAC Kamilla Gyógyfürdő 92-90 (26-25; 20-18; 17-19; 17-18; 12-10)

DEAC Kamilla Gyógyfürdő: Patkovic 31/6, Kovács 16, Gál 5/3, Nagy Be.7, Nagy Bo. 19/12 cserék: Pék 2, Vas 3, Lippai -, Erdei 7/3, Széll –

Vásárhelyi Kosársuli: Varga 23, Kereszty 9, Vas P. 19/12, Pavlovic 8, Wirth 10/3 cserék: Vejinovic 5/3, Varga 9/3, Rostás 7/3, Horváth-

Dr. Nagy Ágoston: Kihagyott ziccereink, ötvenszázalékos büntetőzésünk és sorozatos védelmi hibáink ellenére megvolt az esélyünk a győzelemre, ám a hosszabbításban beütött két buta fault megpecsételte a sorsunkat. Megyünk tovább, nem állunk le, szeretnénk kijavítani a botlást a következő két hazai mérkőzésünkön.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!