Sport

2015.10.19. 13:52

Elég sok első helyet tekertek össze a debreceni bringások

Debrecen - Október 18-án vasárnap sikerrel lezajlottak a DKSI és a Hajdú-Bihar Megyei Kerékpáros Szövetség által rendezett Országos Évadzáró - László Sándor Emlékverseny futamai.

Debrecen - Október 18-án vasárnap sikerrel lezajlottak a DKSI és a Hajdú-Bihar Megyei Kerékpáros Szövetség által rendezett Országos Évadzáró - László Sándor Emlékverseny futamai.

Az időjárás kegyes volt a résztvevőkhöz, csak egy kis eső esett. Az indulók száma elmaradt a várakozástól, mindössze 100 fő körül alakult, így az eredetileg tervezett 62 km-es ill. 112 km-es futamok mezőnyét 42 ill. 82 km-en indították a szervezők, természetesen a kategóriákat külön értékelve. A legkisebbek 10 km-es távon versenyezhettek, a Debrecen melletti Panoráma úton, míg a nagyok számára a Panoráma út - Létavértes - Hosszúpályi - Panoráma út körön haladt a pálya.

10 km-en az U13 kategória versenyére került sor. A fiúk mellett két kislány is elindult, akiket a szervezők külön díjaztak; egymás között izgalmas sprintben döntötték el az elsőségért vívott küzdelmet.

  • U13: 1. Miksa Csobán (TuttoBici-HungaroFondo), 2. Molnár Gergely (TuttoBici-HungaroFondo), 3. Árvai Kristóf (DKSI)
  • WU15: 1. Kovács Judit (DKSI), 2. Nagy Gréta Natasa (DKSI)
  • 42 km-es távot teljesítettek az U15-U17-es fiúk, a lányok, felnőtt nők, és a 39 év felettiek. A versenyt főleg a Master korcsoportba tartozók irányították, a szökési kísérleteket szerelték, így végül mezőnyhajrára került sor, ahol a szemfüles Kontor Gergely, a hazaiak U17-es versenyzője szerezte meg az abszolút győzelmet egy látványos hajrával.

    Az abszolút első 10-ben egyébként 6 DKSI-s zárt, de több korcsoportban is dominált a hazai csapat:

  • U15: 1. Sánta Ármin (DKSI), 2. Varga Bálint (DKSI), 3. Kapcsa Ákos (DKSI)
  • U17: 1. Kontor Gergely (DKSI), 2. Molnár Gábor (BVSC-Zugló), 3. Bencze Norbert (DKSI)
  • WU19: 1. Szabó Zsófia (DKSI), 2. Csefkó Helga (DKSI)
  • Felnőtt nők: 1. Malatinszki Enikő (Körös-BIKE), 2. Horváth Gréta (Veloroom-Kecskeméti Első Sor), 3. Kovács Edina (Lakossági Kerékpár Miskolc)
  • Amatőr 39 év feletti: 1. Hován Róbert (NYKSE), 2. Béres Csaba (Hajdúdorog), 3. Juhász Arthur (DKSI)
  • Amatőr 49 év feletti: 1. Sztruhár József (Mátrabike Gyöngyös), 2. Polonkai László (Freeriderz SC), 3. Posta Kálmán (Hajdúdorog)
  • 82 km-en is nagy létszámban képviseltette magát a hazaiak csapata, ennek megfelelően ők mozgatták a szálakat, folyamatos akciókkal fárasztva a mezőnyt. A nap leghosszabb szökését Nagy Gyula (DKSI), Garamszegi László (TuttoBici) és Magas Dávid (DKSI) triója hozta össze, 1 perc 30 mp előnyüket elég sokáig tartották, de a mezőny végül összezárt, és együtt érkezett az utolsó 500 m-re. A hajrát Kovács Bendegúz vezette fel Ábrók Norbert (DKSI) számára, aki a sprinten 2 kerékpárhosszal győzött, így a László Sándor Vándorserleg is a hazaiaké lett.

  • U19: 1. Fodor Dávid (KSI Csepel SE), 2. Babaita Mihai (Tusnad Cycling Team), 3. Illich Márk (Tipográfia TE)
  • U23: 1. Sasvári Dániel (ASE Kerékpár), 2. Kovács Kristóf (DKSI), 3. Horváth Roland (CSC Marghita)
  • Elit férfi: 1. Ábrók Norbert (DKSI), 2. Solymosi Márton (Team Veloki), 3. Hajdu Barna (DKSI)
  • Amatőr férfi: 1. Szilágyi Zoltán (Békéscsaba), 2. Mészáros Máté (Veloroom-Kecskeméti Első Sor), 3. Solymosi János (NYKSE)
  • A díjakat Andó János, a Hajdú-Bihar Megyei Kerékpáros Szövetség volt elnöke, valamint Korhán László, a HBMKSZ jelenlegi titkára, és Nagy II. Zoltán, a DKSI elnöke adták át.

    A verseny biztosításáért a rendőrség mellett a Debreceni Polgárőr Egyesületet illeti köszönet. A relatíve alacsony létszám ellenére izgalmas versenyen vagyunk túl, bízunk benne, hogy a pozitív visszajelzések jövőre még több sporttársunk kedvét meghozzák a részvételhez!

    - DKSI -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!