Sport

2015.10.29. 08:59

Egyeztetett a kimaradókkal a kézilabda-válogatott kapitánya

Budapest - Egyeztetett a keretből kimaradókkal, és tisztázta a félreértéseket Talant Dujshebaev, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Budapest - Egyeztetett a keretből kimaradókkal, és tisztázta a félreértéseket Talant Dujshebaev, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Az együttesből Nagy László most sérülés miatt maradt ki, ugyanakkor a korábbi alapemberek közül Ilyés Ferenc, Lékai Máté és Harsányi Gergely sem kapott ezúttal meghívót.

A kirgiz-spanyol kapitány az MTI-nek eljuttatott szerda esti közleményében jelezte: tudomására jutott, hogy élénk visszhangot keltett a kerettel kapcsolatban a Nemzeti Sport keddi számában megjelent nyilatkozata. Ebben többek között úgy fogalmazott, hogy most azokra számít, aki szerinte a legjobb formában vannak, és a csapatra váró tétmérkőzésekre nem küldhet fel "híres neveket". Ha így gondolná, akkor akár olyan korábbi nagyságokat, mint Kovács Pétert, Éles Józsefet vagy Gyurka Jánost is nevezhetné. Hozzátette: a januári Eb-ig már nem szívesen változtatna a kereten.

"Elképzelhető, hogy a keretből most kimaradó játékosokkal kapcsolatban túlságosan sarkosan fogalmaztam. Ha így volt, sajnálom, elsősorban a nyelvi korlát miatt történhetett, mert nem az anyanyelvemen, és természetesen nem is magyarul, a tőlem interjút kérő újságíró nyelvén mondtam véleményt, így pedig az árnyalatok egészen más hangsúlyt kaphatnak. Ezt mindhárom érintettel már tisztáztam is, felhívtam őket telefonon" - írta Dujshebaev.

Kitért rá, hogy senkit sem akart megbántani, végképp nem olyan klasszisokat, akik az elmúlt világversenyeken a csapat erősségei voltak.

"Éppen ellenkezőleg: arra utaltam, illetve arra szerettem volna utalni, hogy közös érdekünkben a pillanatnyilag általam legerősebbnek ítélt válogatott keretet kell összeállítanom, tekintet nélkül minden egyéb sportemberi, közelmúltbeli, akár tegnapi érdemre. Hiszen közös és nagy célunk az olimpiai kvalifikáció kiharcolása" - fogalmazott a kapitány.

Hozzátette, ez azonban nem azt jelenti, hogy bárkiről is lemondott volna, mert ahogyan eddig, úgy ezután is, mindig a legjobb formában lévő játékosok fogják adni a magyar válogatottat. Ahogyan nyilatkozatában is fogalmazott: a keret nyitott.

A válogatott jövő péntektől vasárnapig Debrecenben zajló Provident Kupán játszik, majd tovább készül a januári, lengyelországi olimpiai kvalifikáció szempontjából sorsdöntő Európa-bajnokságra.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!