Sport

2015.10.29. 13:56

Nemcsak futottak, dagonyáztak is a Farkasszigeti Daruvonuláson

Püspökladány - Immár második alkalommal lehetett részt venni a püspökladányi Futó Daru Sportegyesület által szervezett Farkasszigeti Daruvonuláson.

Püspökladány - Immár második alkalommal lehetett részt venni a püspökladányi Futó Daru Sportegyesület által szervezett Farkasszigeti Daruvonuláson.

Már az első verseny után is számos pozitív visszajelzés volt, mindenfelől érkeztek a gratulációk, elismerések, csak remélhettük, hogy az igen magasra tett lécet a jövőben is sikerül majd tartani. Azonban mertek ismét egy nagyot álmodni a verseny szervezői, több neves futót is meginvitáltak magára a futóversenyre és az azt megelőző közönségtalálkozóra is. Minden elfogultság nélkül állítható, hogy még a kívülállók számára is igen élvezetes sportestet varázsolt Péter Attila a futóversenyek szpíkere, a spartathloni hősök - Dr Lubics Szilvia, Lajkó Csaba - és a határainkon túlról érkező nagyváradi Deme József. Gyakorlatilag a futókat érintő összes témakört átbeszélték, közelebbről is megismerhettük őket, motivációjukat, céljaikat. Azt hiszem a hallgatóság minden egyes tagjára nagy hatást gyakoroltak.

61 település 250 futója vett részt a II. Farkasszigeti Daruvonulás futóversenyen. A verseny útvonala a Farkasszigeti Arborétum erdejében és a Hortobágyi Nemzeti Park pusztáján kanyargott; a növény- és állatvilág közvetlen közelsége adta a verseny igazi különlegességét. A kötelező előnevezés során öt táv közül választhattak a versenyzők: 3,5 km, 7 km, 14 km, 21 km és 42 km (a tavaszitól eltérően idén maratoni távon is indulhattak). A rajtcsomag igen bőséges volt: futósapka, technikai póló, izotóniás ital, alma, édesség, láthatósági karpánt. A meghívott versenyzők közül rajthoz állt a nagykanizsai fogorvosnő, Dr Lubics Szilvia, valamint férje (aki szintén remek hosszútávfutó), illetve egyik fiuk is a félmaratoni távon, Lajkó Csaba pedig maratont futott. A mikrofon mögött Péter Attila bíztatta a futókat és szórakoztatta a közönséget. Áprilisban melegebb időben, szárazabb pályán futhattak a résztvevők, ezúttal viszont volt részük dagonyában bőven. Ennek megfelelően dolgoztak a futók becsülettel, mindenkin meglátszott az út pora, sara… de hát csak nem adhatták oda teljesítmény nélkül senkinek sem a befutóérmet. A verseny nevéhez méltóan a darvak is nagy csapatokban jelentek meg az égbolton, krúgatásuk messzire elhallatszott.

A kb. 6800 méteres „körpálya” útvonalán két helyen alakítottak ki frissítőpontot, ahol lelkes önkéntesek segítették az egyesület munkáját. Célba érkezés után mindenki elfogyaszthatott egy tál finom babgulyást.

- Futó Daru Sportegyesület -


Eredmények

3500 m (47 fő)

Nők 1. Kovács Nóra (Budapest)

2. Nagy Csenge (Püspökladány)

3. Feketéné Palkovics Ágnes (Budajenő)Férfiak

1. Tomka Joel (Püspökladány)

2. Bagi László (Püspökladány)

3. Dörgő Máté (Hajdúszoboszló)

7000 m (83 fő)

Nők

1. Szentpéteri Bianka (Püspökladány)

2. Zákány Katalin (Debrecen)

3. Szilágyi Fruzsina (Püspökladány)

Férfiak

1. Papp János Bence (Püspökladány)

2. Molnár Zoltán (Püspökladány)

3. Tomka Boáz (Püspökladány)

14000 m (43 fő)

Nők

1. Muczáné Gulyás Erzsébet (Debrecen)

2. Szabados Anita (Nyíregyháza)

3. Asztalos Károlyné (Püspökladány)

Férfiak

1. Tomka János (Püspökladány)

2. Kozák István (Kengyel)

3. Balogh Tibor (Kengyel)

21000 m (55 fő)

Nők

1. Dr Szentpéteri Diána (Püspökladány)

2. Dr Lubics Szilvia (Nagykanizsa)

3. Bereczki Kamilla (Hajdúszoboszló)

Férfiak

1. Bíró Sándor (Hajdúböszörmény)

2. Bojtor László (Debrecen)

3. Futó Gergely ( Báránd)

42000 m (21 fő)

Nők (2 fő indult)

1. Matolcsi Magdolna (Berettyóújfalu)

2. Halász Judit (Szarvas)

Férfiak

1. Reichsmann Gábor (Őrbottyán)

2. Nagykéri György (Téglás)

3. Nagy Attila (Debrecen)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!