Sport

2015.10.26. 15:08

A DHK triplázna a Csíkszereda ellen

Debrecen - A válogatottba meghívott Vay Ádám úgy véli, nem lesz egyszerű dolguk a következő mérkőzésen.

Debrecen - A válogatottba meghívott Vay Ádám úgy véli, nem lesz egyszerű dolguk a következő mérkőzésen.A Debreceni Hoki Klub a HSC Csíkszeredát fogadja kedden 18 órától. Ha rápillantunk a MOL Liga tabellájára, akkor kijelenthetjük, hogy a DHK az összecsapás esélyese, hiszen a harmadik meccsel a hetedikkel, a feleket 15 pont választja el egymástól. Dmitrij Romanov tanítványai ebben a szezonban már kétszer csaptak össze az erdélyiekkel, idegenben 4–2-re, míg hazai jégen 4–0-ra diadalmaskodtak Berta Ákosék.

Örült a meghívónak

– A kedvező előjelek ellenére kemény meccsre számítok, hiszen a csíkszeredaiak rendkívül gyors, pörgős hokit játszanak. A riválisunknál több korábbi orosz csapattársam szerepel, akik kifejezetten pozitív hatással vannak a csapatra, teljesítményükkel inspirálják a keret többi tagját. Mindezek ellenére szeretnénk megnyerni a találkozót – fogalmazott Vay Ádám.

A bajnokságot remekül kezdték a cívisvárosiak, ám az utóbbi időben kisebb gödörbe került a gárda, ennek okairól érdeklődtünk a kapusnál. – Mind mentálisan, mind fizikálisan elfáradtunk, mivel nagyon ritkán volt pihenőnk. Az edzőtől nemrég kaptunk két nap szabadságot, amely kifejezetten jót tett az együttesnek, sikerült feltöltődnünk – fogalmazott Vay.

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, Rich Chernomaz szövetségi kapitány négy debreceni játékosra számít a válogatott legfrissebb keretében: Hetényi Péter, Hári Norbert és Könczei Áron mellett Vay Ádám is bizonyíthat. – Nagyon boldog voltam, amikor meghallottam a hírt. Meglepett a meghívó, bár titkon reménykedtem benne. A nyáron azért igazoltam haza, mert szerettem volna megmutatni, mire vagyok képes – mondta a 21 esztendős jégkorongozó, aki a hálóőrök között a legjobb védési mutatóval rendelkezik a bajnokságban.

HBN–BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!