Sport

2015.09.14. 13:19

Varga szerint feljövőben van a Loki

Debrecen - A csapat erejét, tartását mutatja, hogy emberhátrányban sem kaptak gólt az MTK-tól.

Debrecen - A csapat erejét, tartását mutatja, hogy emberhátrányban sem kaptak gólt az MTK-tól.

Küzdős, olykor kifejezetten élvezetes játékot nyújtó mérkőzésen megszerezte az NB I-es bajnoki idény első hazai győzelmét a DVSC-TEVA: az MTK Budapest együttesét 1–0-ra győzte le a Nagyerdei Stadionban a szombat esti meccsen. A hazai sikerrel adós volt a csapat nem csak önmagának, hanem a közönségnek is, akik bár nem nagy számban látogattak ki az összecsapásra, időnként komoly biztatást adtak a játékosoknak. A lényeg azonban a győzelem, amelyet Thiam védelmi hibája után a szemfüles Sidibe-góllal már a 3. percben bebiztosította a hazai gárda.

– A mai meccsen abban a szellemben léptünk pályára, hogy mindenképpen meg kell szereznünk a három pontot. Szerintem ez látszott is, ahogy kezdtük a mérkőzést, hiszen egyből letámadtuk az MTK-t, sikerült hamar gólt szerezni. Még utána lőhettünk is volna egy másodikat vagy akár egy harmadikat, de a kapu előtt nem választottunk jó megoldást – értékelte a mérkőzést Varga József, aki az egyik legtöbbet robotoló játékosa volt a Lokinak. Hozzátette, hogy az összecsapás egyes szakaszaiban az MTK jól tartotta a labdát, a mezőnyben jól passzolgatott, nagy lehetőség azonban nem adódott előtte, köszönhetően a DVSC kiválóan szervezett védekezésének.

Fordulópontok

A mérkőzés egyik fordulópontja a 34. percben Korhut húzódása miatt elvégzett kényszerű csere volt, ami jót tett a hazai csapat játékának, a Loki abszolút uralta a mezőnyt, veszélyes támadásokat vezetett. – Valójában annyi történt, hogy az újonnan beálló Balogh Norbert kijött a szélre, Ferenczi pedig visszaállt balhátvédnek. A második félidőben is folytattuk a jó játékot, egészen Balogh kiállításáig, miután ismét átszerveztük a csapatot. 4-4-1-et játszottunk, bár úgy tűnhetett, hogy öt védőnk van, mert Bese nagyon feljött és ezért Sidibének egészen hátul kellett játszania. Az ellenfélnél leginkább Kanta, Vass és Szatmári passzolgatott eredményesen és próbálták megkeresni a rést a védelmünkön. Hála Istennek jól zártuk a területeket, egy-két lövésen kívül nem nagyon adódott lehetőségük. Voltak beíveléseik, de akkor a kapus jó helyen volt, vagy a védők tisztáztak. A csapat erejét, tartását mutatja, hogy emberhátrányban sem kaptunk gólt, sőt veszélyes kontrákat is tudtunk vezetni. Egyébként durvaság, keménység, egy-egy elkésett belépés – ilyenből kapta Balogh a második sárgáját – volt a meccsen, de alattomosság nem.

Idegenben Vasas és Paks

– Egyik meccs lesz sem lesz könnyű, hiszen tisztán látni, hogy ebben az NB I-ben nincs könnyű mérkőzés – beszélt az előttük álló két mérkőzésről Varga. – Hat pontot szeretnénk szerezni, ennek szellemében lépünk pályára mindkét alkalommal. Oda kell figyelnünk, hogy ne kapjunk gólt. Stabilan kell védekezni és az előttünk adódó lehetőségeket be kell rúgni. Helyzeteink lesznek, biztos vagyok benne s úgy érzem, a csapat följövőben van. Jót tett nekünk a kéthetes válogatott szünet, jobb fizikai állapotba kerültünk. Annyi meccs volt már a lábakban, hogy tényleg nem minden összecsapáson tudtunk frissen pályára lépni.

HBN-KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!