Sport

2015.09.15. 13:03

DVSE: sínen van minden

Debrecen - Megerősített kerettel és immáron biztos gazdasági háttérrel vágnak neki az új évnek.

Debrecen - Megerősített kerettel és immáron biztos gazdasági háttérrel vágnak neki az új évnek.

Szezonindító sajtótájékoztatóval hangolódott kedden délelőtt a DVSE vízilabdacsapata a jövő héten kezdődő férfi élvonalbeli bajnokságra. A Debrecen immár a hatodik OB I-es idényére készül, az együttes vezetőedzője, Varga Tamás pedig örömmel tudatta, megerősített kerettel vághatnak neki a 2015/16-os pontvadászatnak.

A jövőben is a cívisvárosiakat erősíti Halek Márton, Hoppál Gergely, Kállay Márk, Kincses Attila, Kuncz Tamás, Pataki Gergely és Süveges Máté. A „régi motorosok” mellett Debrecenben folytatja pályafutását Babay Árpád (CN Catalunya), aki hosszú spanyolországi légióskodás után tért haza; a magyar férfi vízilabda-válogatott harmadik számú kapusa, Lévai Márton (Bp. Honvéd), a pécsi Müller Máté (PVSK); a legutóbbi spanyol pontvadászat gólkirálya és legértékesebb játékosa, Sergi Mora (CN Terrassa); valamint Szőke Szabolcs (Bp. Honvéd). A hajdú-bihari gárda utánpótlásából a mindössze 15 éves Fekete Gergő és Katona Gábor szintén az élvonalban bizonyíthat, ahogyan Kaszanyi Roland és Smitula Gergő is.

Bíznak a sikerben

– Debrecen továbbra is elkötelezett a sport támogatásában, a vízilabda az egyik legfiatalabb sportág a cívisvárosban, eddig is szép eredményeket ért el a DVSE, és bízunk benne, még jobb évek jönnek. Ennek érdekében 30 millió forinttal támogatjuk az egyesületet, valamint 300 milliós kötelezettség vállalást tettünk egy új kültéri uszoda létrehozatalára, amely ha minden jól megy, már 2016-ban elkészülhet. Illetve a strandfürdő átépítésekor meghagyjuk a versenymedencét, ami szintén felkészülési helyszín lehet – részletezte Papp László, Debrecen polgármestere.

Becsky István, a DVSE Kft. ügyvezető igazgatója megköszönte a városnak és a szponzoroknak, hogy klubjuk mögé állt akkor is, amikor a legnagyobb szükség volt rá. – Nem is olyan régen, csődközeli helyzetbe kerültünk, több mint 75 millió mínuszban voltunk. Idén nyárra stabilizáltuk a helyzetet, minden adósságot rendeztünk, sok megszorítás árán ugyan, de újra sínen vagyunk, gazdasági szempontból nyugodt év elé nézünk – fogalmazott az igazgató.

A SODEXO Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, Párkai Zsolt elmondta, örömmel támogatják a DVSE-t már 2012 óta, és biztosította a jelenlévőket, hogy a jövőben is számíthat a hajdúsági egylet a patronálásra.

Kettős célok

– Új játékosaink érkeztével, a meglévő magra alapozva egy dinamikusabb és modernebb stílusú vízilabdát játszó csapatot szeretnénk építeni. A kapuban Lévai Mártonra építve stabilabb védelmet, elöl pedig Babay Árpád és Sergi Mora érkeztével gyorsabb támadójátékot várok. Továbbra sem tartom igazságosnak a bajnokság lebonyolítását, de el kell fogadnunk, hogy nem fogunk mindenkivel megmérkőzni. Mivel a pontvadászat alap- és középszakaszra tagolódik, így a célunk is kettős.

Csoportunkban az első négyben szeretnénk végezni, utána pedig a legjobb nyolc közé igyekszünk majd.

Öt új pólós érkezett hozzánk, idő kell, mire teljesen összeérik a csapat, ezt mutatta múlt heti felkészülési tornánk is. Úgy nézem, egy-két hónapra még szükségünk van, annál is inkább, mert szinte egyszer sem tudtunk úgy gyakorolni, hogy a teljes keret jelen lett volna. Ennek ellenére hiszem, hogy ez a társaság, kiegészülve még egy-két emberrel, képes lehet arra, hogy jövőre akár már nemzetközi porondon indulhassunk – vélekedett Varga Tamás, aki harmadik évét kezdi meg a DVSE élén.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!