Sport

2015.09.18. 10:24

Tovább erősödnek a debreceni uszonyosúszók

Debrecen - Néhány hetes pihenő után ismét edzésbe álltak a Debreceni Búvárklub uszonyosúszói, soraikban a világ-, és Európa-bajnokokkal, Senánszky Petrával és Kosina Gergővel.

Debrecen - Néhány hetes pihenő után ismét edzésbe álltak a Debreceni Búvárklub uszonyosúszói, soraikban a világ-, és Európa-bajnokokkal, Senánszky Petrával és Kosina Gergővel.

Az eddig is remek erőkből álló csapathoz Gyöngyösről csatlakozott Kardos Laura is, aki kétszeres junior világ-, és Európa-bajnokként Debrecent választotta egyetemi tanulmányai helyszínéül, nem titkoltan azért, hogy a 2017-es Világjátékokra együtt készülhessen a két debreceni klasszissal.

Edzőjük, Kókai Dávid az évek óta tartó sikerszériájuk titkairól beszélt:

Azokat, akik az eredményességhez vezető nagy titkot keresik, el kell, hogy keserítsem, mert ez nem más, mint a rendszeres, következetes és kőkemény munka, és itt nem csak az edzéseken végzett munkára gondolok.

Mi nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az élet minden területén meg kell állniuk a helyüket, kiemelten természetesen a sportban. Az év eleji Mik a céljaim?-kérdésre nem csupán a vágyott időeredményeiket kell megfogalmazniuk, hanem azt, hogy milyen emberek akarnak lenni, miért szeretnének jól tanulni, jól úszni, és ezért pontosan mit is kell megtenniük, hónapokra, hetekre, akár napokra és edzésekre lebontva. Amint ez rendben van, már csak minden nap törekedni kell a fejlődésre, és az eredmény nem fog elmaradni.

A csapatban jelen pillanatban 4 felnőtt, 2 junior és 2 utánpótlás válogatott versenyző is együtt edz, a célkeresztben pedig a jövő nyári felnőtt és junior Világbajnokságok állnak. A tréner a közös munkáról a következőket mondta:

Amekkora öröm, legalább akkora felelősség is ilyen versenyzőket edzeni. Fejből kell tudnom az edzéstervükön túl az órarendjüket, a napi programjukat, hogy aludtak, mennyit ettek, hogy érzik magukat, folyamatosan figyelni kell a tekintetüket, a lelkesedésüket, véleményem szerint csak így lehet kihozni belőlük a maximumot. Mindannyian remek emberek, a hozzáállásukkal legalább annyira ösztönöznek engem, mint amennyire én próbálom őket.

Az őszi szezon folyamán az utánpótlás korosztályok országos bajnokságai mellett a rövidpályás OB-n is bizonyíthatnak a cívisvárosi uszonyosúszók.

- Debreceni Búvárklub -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!