Sport

2015.09.27. 07:25

Pontot ért Tisza beállása

Paks - Küzdelmes brusztos, de jó iramú mérkőzésen egy pontot szerzett a Loki a Paks otthonában.

Paks - Küzdelmes brusztos, de jó iramú mérkőzésen egy pontot szerzett a Loki a Paks otthonában.Az eső, a hűvös, a szél és a mélytalajú pálya miatt szinte irreális körülmények között kezdődött az NBI 10. fordulójában a Paks-DVSC mérkőzés. A meccs előtt a Loki a negyedik, a hazai csapat a debreceniektől két ponttal lemaradva a hatodik pozíciót foglalta el a tabellán. Ha a vendégek megszerzik a győzelmet, akár a második helyre is előre léphettek volna. Tehát igen nagy volt a tétje a mérkőzésnek.

Óvatosan kezdett mindkét csapat, majd a Loki enyhe mezőnyfölénybe került. Ezt a lendületet törte meg előbb a 7. percben Koltai szöglete, amikor a Loki védői csak a kapufa tövéből tudták kivágni a labdát, a 9 . percben pedig a bekapott gól. A kapu előtti kavarodásban Radosevic kijött a kapuból, elcsúszott, így a gólvonaltól 5 méterre lévő Bartha a hálóba tudta kotorni a labdát. A gól után egyértelműen a paksiak birtokolták többet a labdát, bár a tizenhatos előtt jól védekező debreceniek rendre megakasztották a hazai rohamokat. A félidő utolsó negyedében fokozatosan átvette a játék irányítását a vendégcsapat. Előbb Ferenczi került helyzetbe, ő Mátétól kapott egy remek indítást és 30 méterről bombaerős lövése centiméterekkel ment a felső kapufa fölé. Majd a tizenhatoson belül tartózkodó Balogh kapott kitűnő labdát Sidibétől, a fiatal csatár azonban nem tudta megjátszani a vizes fűben lelassuló labdát, így a lövés előtt szerelték.

Máté eldönthette volna

A második félidő elején mindent egylapra feltéve támadott a Paks. Előbb Barta lőtt hatalmas erővel 14 méterről kapura, a labdát azonban a kaputól 7 métere blokkolta Mészáros, a következő percben pedig Bertus csúsztatta 3 méterről a labdát a hálóba. A játékvezető azonban jelezte: lesen volt a hazai játékos. A debreceniek taktikus, sokpasszos játékkal okosan fékezték meg a hazai rohamokat, majd a félidő első tíz perce után fokozatosan átvették a játék irányítását. A gólhelyzetig ugyan egyelőre nem jutottak el a masszív paksi védekezés miatt, ám egyértelmű volt a vendégek fölénye. Tisza beállásával felpörgött a Loki, egyre veszélyesebbek lettek a támadások, a kontrázni próbáló paksiakat pedig már a félpályán szerelték. Előbb Sidibe elől mentettek a kaputól tíz méterre a hazaiak, majd egy Sidibe beadására nem értek a kapu elé a Loki játékosok. A 63. percben megszületett a már percek óta érő DVSC-gól. Ferenczi szögletét még sikerült kivágni a kapu elől, ám a remek ütemben érkező Tisza 15 méterről elementáris erővel, védhetetlenül lőtt laposan a jobb alsó sarokba. A gól után is a vendégek akarata szerint zajlott a játék, bár a félidő végéhez közeledve egyre többet kontráztak a hazaiak, mi több, idővel a mérkőzés irányítását is átvették, de komoly helyzetük nem akadt. Közben Korhut csodálatos lövése 23 méterről akadt be majdnem a jobb felsőbe, Molnár bravúrral védett. A hosszabbítás utolsó percében Máté szerezhette volna meg a Debrecennek a győzelmet egy szöglet után, ám fejese centikkel szállt el a kapufa mellett.

HBN-KZS


Edzői nyilatkozatok

Kondás Elemér: Az időjárás ellenére változatos, jó iramú mérkőzés volt, a győzelemre játszott mindkét csapat. Sajnos hamar gólt kaptunk. Ezután igen masszívan védekezett a hazai csapat. Folyamatosan voltak támadásaink, helyzeteink. A mérkőzésen leginkább a küzdelem dominált. Az első félidőben gyengébben játszottunk, ám Tisza beállásával lendületet váltottunk, veszélyesek voltak a szögleteink, ebből sikerült gólt elérni. Nagy csata volt, reális eredmény a döntetlen.

Csertői Aurél: Jól játszottunk az első félidőben. Úgy érzem, szabályos góltól fosztottak meg bennünket. Ez egy kicsit megfogta a csapatot. Harcos, brusztos meccs volt, mindkét csapat odatette magát.


Debrecen - A labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójában a DVSC-TEVA a Paks csapatához látogatott szombaton 18:00-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon.


Az otthon fellépő Paks 1-1-es döntetlent játszott a Debrecennel szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójában.


A listavezető Ferencváros kilenc győzelem után először veszített pontokat a labdarúgó OTP Bank Ligában, miután gól nélküli döntetlent ért el a Puskás Akadémia vendégeként.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!