Sport

2015.09.21. 12:18

Nem volt izmosabb a zsákai rendőrnél

Zsáka - Vajda Péter az abszolút világbajnoki címet is elhódította az Egyesült Államokban.

Zsáka - Vajda Péter az abszolút világbajnoki címet is elhódította az Egyesült Államokban.

A sportágak és a kvalifikáló versenyzők számát tekintve az olimpiai játékok után a második legnagyobb viadalként tartják számon a World Police and Fire Games-t, melyen rendőrök, tűzoltók és börtönőrök vesznek részt a világ minden tájáról.

Az első Rendőr- és Tűzoltó Világjátékokat 1985-ben rendezték meg, azóta két évente hozzák tető alá, idén közel 12 ezer sportoló, 70 országból, több mint hatvan sportágban mérte össze erejét.

A 2015-ös viadalra az Egyesült Államokban, a virginiai Fairfax megyében került sor, amelyen a zsákai Vajda Péter testépítésben képviselte a Készenléti Rendőrség dolgozójaként hazánkat. Péter kiképzőként dolgozik, ezért a munkájának köszönhetően erejét és állóképességét folyamatosan fejleszti.

– Az itthoni Mr. Zsaru elnevezésű testépítő versenyen már több alkalommal is sikerült begyűjtenem a legizmosabb rendőrnek járó címet, így ezen felbuzdulva és a több éves felkészülésemre támaszkodva döntöttem úgy, hogy idén egy nagyobb fába vágom a fejszém – nyilatkozta Vajda. – Már az év elején elkezdtem a felkészülést, s a verseny a lehető legjobban ért véget számomra, ugyanis nemcsak a saját kategóriámban, hanem abszolút bajnokként is sikerült elhódítanom a világbajnoki címet. Ami a jövőt illeti, szeretném ezt a címet megvédeni a következő Rendőr- és Tűzoltó világjátékokon 2017-ben Montrealban. Valamint első magyarként el szeretnék indulni és reményeim szerint elhozni a bajnoki címet a következő évben rendezendő Rendőr- és Tűzoltó Európai Játékokról, amelynek Spanyolország ad otthont.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!