Sport

2015.09.23. 13:09

Határon túli foci

<em>Erdélyi(!) harmadosztályú(!!) focicsapatot(!!!) vett(!!!!) a kormány(!!!!!). „Mi van?” – tehetné fel a kérdést bármelyik józan eszű ember e hír hallatán.</em> Vékony Zsolt jegyzete.

Erdélyi(!) harmadosztályú(!!) focicsapatot(!!!) vett(!!!!) a kormány(!!!!!). „Mi van?” – tehetné fel a kérdést bármelyik józan eszű ember e hír hallatán. Vékony Zsolt jegyzete.

De a befektetett összeg sem kispályás (1,2 milliárd forint), ráadásul 2019-re állítólag már az elsőosztályú bajnokságot szeretné megnyerni a hazánk által ekkora „kegyben” részesített FK Csíkszereda. Ennek mi értelme? A magyar foci ezer éve egy nagy rakás nulla – kivéve azoknak, aki a sok nulla elé be tudnak írni egy-egy pozitív számot –, nemrég láthattuk, hogy a román is túl van fénykorán. Miért van erre pénz? Bezzeg az egészségügy romokban, a munkahelyek száma alig nő, a mezőgazdaság sincs a topon (a futballpályákon le­gelésző tehenek persze lehet, hogy elégedettek), de úgy látszik, nekünk hirtelen égető szükségünk van egy határon túli „fotbalegyletre”. Persze örömteli az erdélyi magyarok támogatása, de semmiképpen sem így. Nyilván nem meglepő, hogy ez az együttes pár éve a Puskás-labdarúgó akadémiával kötött együttműködési megállapodást. Bár menet közben érkezett egy cáfolat a megvételről, annyi hülyeség között engem már meg sem lepne, ha ez mégis valós ügylet lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!