Sport

2015.09.15. 19:52

Eltempóztak az ifjú titánok Debrecenből

Debrecen - A Debreceni Sportcentrum-SI több tehetsége is máshol folytatja a karrierjét.

Debrecen - A Debreceni Sportcentrum-SI több tehetsége is máshol folytatja a karrierjét.

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola úszószakosztályának több korosztályos válogatottja is elhagyta a klubot a közelmúltban: Papp Márk a BVSC-ben, Sibalin Flóra a Hódmezővásárhelyi Szenior Úszó és Vízilabda Clubban, Szilágyi Nikolett az MTK-ban, Gyulai Dávid pedig a Hajdúszoboszlói Árpád SE-ben folytatja karrierjét.

A váltás mellett döntöttek

– Szegedi vagyok, a cívisvárosban töltött idő alatt sajnos egyedül kellett helytállnom, ami nagy szerepet játszott abban, hogy a váltás mellett döntöttem – fogalmazott Szilágyi Nikolett, aki a nyílt vízi junior Európa-bajnokságon harmadik lett csapatban. – Azért esett Budapestre a választásom, mert édesanyám ott él, és számomra nagyon fontos, hogy legyen mellettem valaki, aki nap mint nap támogat, biztat. A Debreceni Sportcentrummal nem volt semmi problémám, békével váltunk el egymástól. A jövőben medencés versenyeken is szeretném megmérettetni magam, mert eddig főleg nyílt vízi hosszútávúszó versenyeken indultam.

Sibalin Flóra, aki a nyílt vízi úszásban junior világbajnoki bronzéremmel rendelkezik, a következőképpen indokolta a távozását. – Egyedül voltam Debrecenben, ami nagyon megnehezítette a dolgom. Egy év közös munka után mégis a maradás mellett döntöttem, mivel jól sikerült a junior vébé. A világverseny után megsérült a lábam, ráadásul fokozatosan megromlott a kapcsolatom az edzőmmel, ezért határoztam a váltás mellett – mondta a versenyző, aki elárulta, a jövőben szeretne medencés megmérettetéseken is indulni.

Pro és kontra

– Az átigazolásom elsődleges oka, hogy már nem éreztem biztosítottnak a fejlődésemet, és azt sem, hogy támogatnák az előrejutásomat Debrecenben. A győri országos bajnokság előtt néhány nappal értesültem arról, hogy indulhatok a versenyen, az utazásomról magamnak kellett gondoskodnom. Ezután egy külföldi megmérettetésen indultam volna, ám nem vettünk részt az erőpróbán, mert sem az út, sem az edző nem volta biztosítva a számomra – számolt be a váltás okairól Gyulai Dávid. – A Hajdúszoboszlói Árpád SE csapatához igazoltam, ahol több versenyzési lehetőséget kapok, ami szerintem rengeteget számít a fejlődés szempontjából. Az edzőim Ludmány László, Ludmány Lászlóné és Ludmány Rita, a tréningek rendkívül színesek és változatosak, eddig maximálisan elégedett vagyok. Örülök, hogy az átigazolás mellett döntöttem, úgy érzem, minden a helyén van. A jövőben szeretnék élni ezzel a lehetőséggel, amit a klubváltás biztosít – nyilatkozta Gyulai Dávid.

Természetesen megkerestük a Debreceni Sportcentrum-SI illetékeseit is. A szakosztály-igazgató Sántics Béla a hosszútávúszókkal kapcsolatban az ügyvezető igazgató, Becsky Andráshoz irányított bennünket, viszont Gyulai Dávidról elmondta a véleményét. – Mindenkinek szíve joga eldönteni, hol akar felkészülni, viszont valamit nem szabad elfelejteni: ki mennyit tesz bele a kalapba, annyit vehet ki. Gyulai az úgynevezett elit csoportban – többek között Biczó Bencével – edzhetett, azaz a körülmények adottak voltak a részére. Hetente 11 tréning, illetve torna volt előírányozva a részére, s finoman fogalmazva sem tette tiszteletét mindegyik edzésen. Ettől függetlenül egyéni csúcsot úszott az ob-n – fogalmazott a közelmúltban mesteredzői címmel kitüntetett szakember.

A kialakult helyzetre vonatkozó kérdésünkre Becsky András ügyvezető igazgató a következő választ adta: - A Debreceni Sportcentrum–Sportiskola színeiben sportoló, Szegedről, illetve Budapestről érkező hosszútávúszó versenyzők szerződése lejárt. Az egyezetések alkalmával a sportolók jelezték – családi okok miatt – városukba való visszatérési szándékukat, ami elé a klub nem gördített akadályt. További szereplésükhöz sok sikert kívánunk!

HBN-BN,VL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!