Sport

2015.09.19. 09:29

A szív diadala ez a siker: a lokis lányok legyőzték az esélyes Dunaújvárost

Debrecen - Szakaszonként nagyszerűen játszva, győzelemmel köszöntötték a lányok a szülinapos mestert.

Debrecen - Szakaszonként nagyszerűen játszva, győzelemmel köszöntötték a lányok a szülinapos mestert.A női élvonalbeli bajnokság negyedik fordulójában a DVSC-TVP az addig százszázalékos mutatóval rendelkező Dunaújvárost fogadta a Hódosban péntek este. A Kohász nemcsak a veretlensége miatt tűnt esélyesebbnek, hanem a játékosállomány tekintetében is, hiszen Bulath és Triscsuk személyében a honi pontvadászat két meghatározó kézise is a DVSC ellen készült.

Feltámadás

A kezdeti gólváltás után, 3–3-at követően 9 perc alatt egyetlen gólt sem lőtt a Debrecen, ellenben a vendégekkel, akik négyszer voltak eredményesek (3–7). Az Újváros nyitott védekezéssel operált, de nem lehet azt mondani, hogy ez zavarta volna meg a hazaiak, ugyanis ziccereket és öt (!) hétméterest hibáztak el az első félidőben. A folytatásban változott a helyzet, jól védekeztek a lokisták, Horváth-Pásztor remekül védett, ráadásul elől is jobban összpontosítottak a debreceniek, ennek köszönhetően a 30. percre utolérték a riválist, s döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok (11–11).

Megfordították

A második játékrész első felében az történt a pályán, amit a vendéglátók akartak, szép fokozatosan növelték előnyüket, több látványos gólt szerezve. Remekül játszottak Varsányiék, a 47. percben 21–15-öt mutatott az eredményjelző – nem véletlenül tombolt a csarnokban helyet foglaló szurkolósereg. A hajrát megnyomták a vendégek, felzárkóztak két gólra (23–21), de a lokisták bizonyították, óriási a szívük, s Víg bravúrjainak is hála, nem engedték közelebb magukhoz a vetélytársat. A vége előtt Tóvízi Petra személyében újoncot avatott, majd 26–24-es sikert aratott a DVSC. Ennél szebb ajándékkal nem is lephették meg Karnikék a születésnapos vezetőedzőt, Varga Józsefet!

HBN-BN


Így ünnepeltek a lányok:


DVSC-TVP – DUNAÚJVÁROSI KKA 26-24 (11-11)

Debrecen, 1700 néző. V: Dobrovits, Tájok

DVSC: HORVÁTH-PÁSZTOR – Slakta, B. KLIKOVAC 2, KARNIK SZ. 5, Deszpotovics 2, KUDOR 4, KELEMEN 6. Csere: VÍG (kapus), Garbuz 1, SISKA 3, VARSÁNYI 3, Sirián, Tóvizi.. Edző: Varga József

DUNAÚJVÁROS: OGUNTOYE – Azari 2, KOVÁCS ANNA 7 (1), SZALAI B. 3, Takács D. 1, Triscsuk 2, Vincze 2. Csere: TAKÁCS B. 2, BULATH 5/3, Nick, Ferenczy. Edző: Mátéfi Eszter

Az eredmény alakulása: 5. p.: 1-3. 22. p.: 5-9.. 29. p.: 10-11. 33. p.: 13-12. 47. p.: 21-15. 56. p.: 23-21.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc

Hétméteresek: 5/0, ill. 5/4


Mesterszemmel

Varga József: A mérkőzés meghatározó időszakaiban okosan, taktikusan játszottunk, a hétméteres lövést pedig a jövő héten még többet gyakoroljuk…Mátéfi Eszter: Megérdemelten nyert a győzelmet jobban akaró DVSC. Remélem, a lányok megértik, hogy ennél több kell, ha idegenben is nyerni akarunk!


A Debrecen hazai pályán két góllal legyőzte az eddig veretlen Dunaújvárost a női kézilabda NB I pénteki játéknapján.


Debrecen – A női kézilabda NB I alapszakaszának negyedik fordulójában a DVSC-TVP a Dunaújváros együttesét fogadta pénteken 19 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!