Sport

2015.08.08. 09:50

Mintha minden összeesküdött volna ellene

Debrecen - Elégedett ezzel az évvel, és bizakodva tekint a jövőbe a debreceni Kosina Gergő.

Debrecen - Elégedett ezzel az évvel, és bizakodva tekint a jövőbe a debreceni Kosina Gergő.

A kínai Jantajban megrendezett uszonyos úszó világbajnokságon a Debreceni Búvárklubot két versenyző, Senánszky Petra és Kosina Gergő képviselte. A „Sellőlány” három aranyéremmel és egy világcsúccsal tért haza, míg a korábban világbajnoki címet szerző Kosina Gergőnek az idei megmérettetés nem hozott dobogós helyezést. A hajdúsági úszó nem keseredett el, tapasztalatszerzésnek fogja fel a kínai szereplését.

Fáradtan

– A világbajnokság előtt itthon próbáltunk átállni a kinti időre, nekem ez kicsit nehezen ment. Rontott a helyzeten, hogy harminchat órát utaztunk, ami alatt nem igazán tudtam aludni, majd rögtön az érkezésünk után háromórás doppingkontrollra hívtak – kezdte a beszámolóját a fiatal sportoló.

– Ezek után hazudnék, ha azt mondanám, hogy kipihenten álltam a 100 méteres uszonyos gyorsúszás rajtjához. A fáradtság a teljesítményemen is megmutatkozott, bekerültem ugyan a döntőbe, végül hatodikként zártam. Ezután döntöttünk úgy az edzőmmel, Kókai Dáviddal, hogy a fő számomban, 200 méteres uszonyos gyorsúszásban nem indulok, hiszen ott négy éve veretlen vagyok. 50 méteres uszonyos gyorsúszásban és 50 méteres búvárúszásban is megmérettettem magam, előbbin hetedikként végeztem, utóbbin azért álltam rajthoz, mert a jövő évi Világjátékokon versenyszám lesz, és kíváncsi voltam mit érhetek el. Sajnos minden ellenem esküdött, húsz perccel a verseny előtt elszakadt a ruhám, kaptam egy hat számmal kisebbet, éppen hogy fel tudtam öltözni a futamra. Ez rányomta a bélyegét a versenyre, huszonkettedik lettem – fogalmazott a korábban 200 méteren felnőtt világbajnoki címet nyerő Kosina Gergő, aki ennek ellenére nem csalódott.

Számolni kell vele

– A világbajnokságot nem tekintem bukásnak, úgy értékelem, tapasztalatszerzésnek jó volt. Tizenkilenc éves vagyok, semmiről sem maradtam le. Az idei évre kitűzött céljaimat teljesítettem. Magántanulóként sikeresen leérettségiztem és felvételt nyertem a Debreceni Egyetem műszaki karának építőmérnöki szakára. A tavaszi, barcelonai Világkupán megmutattam, a vetélytársaknak számolniuk kell velem, kétszáz méteren aranyérmet nyertem. Jövőre a Világjátékokon szeretnék remekelni, és nem titkolt célom, hogy nem akarom megszakítani a kétszázas veretlenségi sorozatomat. Idén kevesebb pihenőt iktatok be a nyári programomba, még ebben a hónapban elkezdek készülni a következő évre.

HBN-VL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!