Sport

2015.08.27. 13:57

Különböző célokkal mennek neki az NB I-nek a hajdú-bihari futsalgárdák

Hajdú-Bihar - Egyéves kihagyást követően a DEAC női futsalosai ismét az élvonalban nehezíthetik meg a riválisok életét.

Hajdú-Bihar - Egyéves kihagyást követően a DEAC női futsalosai ismét az élvonalban nehezíthetik meg a riválisok életét.

A hétvégén három összecsapással kezdetét veszi a női futsal NB I. 2015/16–os szezonja. A kilenc főt számláló mezőnyben két együttes, a legutóbbi pontvadászatot ezüstérmes pozícióban befejező Hajdúböszörményi TE és az újonc DEAC képviseli Hajdú–Bihar megyét. A debreceniek a mögöttünk hagyott idényt adminisztratív okok miatt a másodosztályban töltötték, amelyet magabiztosan nyertek meg, így idén ismét a legjobbak ellen vehetik fel a kesztyűt a cívisvárosi hölgyek.

Jól sikerült

– Egyértelműen a feljutás reményében vágtunk neki tavaly az NB II–nek, ami szerencsére összejött. Július derekán kezdtük meg az edzéseket az élvonalra, zavartalan felkészülésen vagyunk túl, a lányok a nagy meleg ellenére becsülettel elvégezték a munkát. A legnagyobb erősítésnek azt tartom, hogy együtt maradt a keret magja, amelyhez néhány új igazolás csatlakozott. Csapatunkat az egyetem hallgatói mellett, debreceni és környékbeli lányok alkotják – nyilatkozta a Naplónak a hajdúsági együttes mestere, Sólyom Attila.

A DEAC az első fordulóban Győrbe látogat, ahol Radics Ágnesék a RÁBA ETO–val küzdenek meg a pontokért szombat délelőtt 11 órakor. – A győri együttes a mezőny egyik fekete lova, nem sok információt tudunk róluk, de abból kiindulva, hogy a településen milyen fontos szerepet játszik ez a sportág, nem számíthatunk könnyű találkozóra. Mindezek ellenére meglepetést akarunk okozni. Egyébként a pontvadászatban van két–három kiemelkedően erős résztvevő, nekünk a középmezőny lehet a reális célkitűzésünk, a dobogó közelében szeretnénk végezni – vélekedett a vezetőedző.

Sólyom Attila tanítványai nem csak teremben, hanem nagypályán, az NB II–es bajnokságban is bizonyíthatják rátermettségüket, vasárnap 14 órától a DEAC műfüves pályáján látják vendégül az MTK ifijeit. – A két alakulat névsora megegyezik, a futsal prioritást élvez, a focit bónuszként is felfoghatjuk, bár sok szempontból nagy segítséget nyújt a számunkra, például erőnlétben – zárta mondandóját a tréner.

Változott a keret

A Hajdúböszörményi TE (HTE) vezetőedzője, Simonyi András csapata felkészülésével kapcsolatban örömmel újságolta, tanítványai már most kirobbanó erőben vannak, így bizakodó.

– Nagy örömünkre, tavalyi jó szereplésünkkel kivívtuk azt, hogy a klub vezetősége hozzájáruljon a megemelt edzésszámhoz (heti három), illetve a több felkészülési tornán való induláshoz. A női futsalban nagyon fontos a kondíció, ezzel biztosan nem lesz bajunk, hiszen a lányok már most remek formában vannak. Eddig három tornán indultunk a nyáron, és mindhármat megnyertük, kettőnél pedig mi adtuk a gólkirályt is. Bár nem az eredmény volt a fontos, természetesen örülünk, hogy nem találtunk legyőzőre, de ami ennél is lényegesebb, minden játékos megkapta a lehetőséget a bizonyításra. Szombaton indul az ELTE Kupa, azon is részt veszünk, az lesz a bajnoki főpróbánk – nyilatkozta a böszörményiek mestere.

A HTE csapatánál igen nagy volt a jövés-menés az alapozási időszakban, azt is megtudtuk, miért. – Megtiltotta a Magyar Labdarúgó Szövetség a nagypályás válogatottaknak, hogy a futsalbajnokságban is szerepeljenek, így több alapemberünket elveszítettük, illetve volt olyan, aki nem tudta vállalni a megemelt edzésszámot. De egyébként is annak vagyok a híve, hogy évente négy-öt tag cserélődjön, mivel ez versenyhelyzetet teremt, megelőzi az elkényelmesedést. Ezúttal is szabad kezet kaptam az igazolások terén, olyan embereket próbáltam Böszörménybe hozni, akik minden szempontból beillenek a közösségünkbe, a minőségi szempontokat tartottam szem előtt, nem pedig a mennyiségit – taglalta Simonyi, aki szerint sokkal kiegyenlítettebb bajnokság várható, mint az előző évben.

Nehezebb lesz

– Most hat hasonló erősségű együttes lesz a mezőnyben, az Astra, az Univerzum, az ETO, a Tolna, a DVTK és mi. Azt hiszem, az orosz ruletthez fog hasonlítani a küzdelemsorozat, főként a playoff, hiszen egyenes kieséses rájátszás lesz. Vagyis elég egy rossz meccs, és máris vége. Egy biztos, izgalmas hónapok állnak előttünk. A célkitűzés a vezetőség részéről a Magyar Kupában a négyes döntőn való részvétel, amire azt hiszem, jó esélyekkel pályázunk, pláne, hogy kiemeltek vagyunk, a bajnoki pontvadászatban pedig a dobogó. Nem lesz egyszerű érmet szerezni, mivel a konkurens gárdák is erősödtek, ugyanakkor jó fél évem lesz rá, hogy az élesebb meccsekig összerázzam a társaságot – fogalmazott a tréner.

A HTE és az Astra technikai okok miatt november 29-re halasztotta első fordulóbeli összecsapását, így a hajdú-bihariak majd szeptember 12-én lépnek először pályára Salgótarjánban.

HBN-SzaDó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!