Sport

2015.08.30. 21:18

Kiszenvedte a győzelmet a Vidi

Székesfehérvár - A hosszabbításban szerzett szerencsés góllal tudták csak legyőzni a fehérváriak a Debrecent.

Székesfehérvár - A hosszabbításban szerzett szerencsés góllal tudták csak legyőzni a fehérváriak a Debrecent.

Székesfehérváron, a Sóstói Stadionban, a tavalyi bajnok Videoton vendégeként lépett pályára a DVSC-TEVA vasárnap este az OTP Bank Liga hetedik fordulójában.

Ha valaki nem lenne tisztában vele, hogy az előző évi élvonalbeli pontvadászatot a Vidi nyerte meg, akkor a helyezése alapján biztosan nem mondta volna meg, hiszen a dunántúliak a kieső zónából, a 11. pozícióból várták a Loki elleni rangadót. Igaz, a Debrecen is elmaradt a várakozásoktól, Kondás Elemér alakulata nyolc pontot gyűjtve a nyolcadik volt a találkozót megelőzően.

Csak csordogált

Jobban megnyomta az elejét a Loki, mezőnyfölényben futballoztak a debreceniek, és többször is veszélyeztettek, az első igazán nagy helyzet mégis a hazaiak előtt adódott, a 10. percben Oliveira ívelt középre Gyurcsóhoz, aki öt méterről lefejelte a labdát a földre, Radosevic pedig bravúrral kikapta azt a léc alól.

A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a játék, a vendégeknél Castillion próbálkozott, sikertelenül. A 19 órás kezdés ellenére még mindig nagyon meleg volt, ami valamelyest rá is nyomta a bélyegét az összecsapásra. Nem nagyon kényeztették el a nézőket az együttesek, jórészt a középpályán csordogáltak az események, szünetre maradt a 0–0-s állás.

A pihenő után jó öt percbe tellett, mire újra belemelegedtek a felek, igaz, utána sem záporoztak a lövések. Aztán a játékrész derekán megélénkült a játék: Bódi lőtt laposan középre, a menteni igyekvő Heffler pedig majdnem saját kapujába passzolt. Az ezt követő szöglet után Sidibe fejelhetett, de Danilovics épp jó helyen álldigált és hárította a próbálkozást. A másik oldalon jó húsz méterről végezhetett el szabadrúgást a Vidi, Gyurcsó lökete az oldalhálót súrolta csak. A következő momentum újfent a hajdúságiaké volt, Szécsi bal oldali beadásáról éppen hogy csak lemarad a hosszú saroknál Bereczki.

Nagyon úgy tűnt, nem születik már gól, ám a 91. percben Oliveira 27 méterről lőtt, a labda megpattant Bódin, ez megzavarta Radosevicet, aki már nem tudott védeni. Ezzel el is dőlt a meccs, a Videoton kiszenvedte a sikert.

A válogatott pénteki, Románia elleni Eb-selejtezője miatt nem rendeznek fordulót a hétvégén az NB I-ben, folytatás két hét múlva, a cívisvárosiak az MTK-t fogadják majd.

HBN


Debrecen - A labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójában a DVSC-TEVA a Videoton csapatához látogatott vasárnap 19 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon.


A tények

Videoton FC–DVSC-TEVA 1–0 (0–0)

Székesfehérvár, 2147 néző. Vezette: Vad II (Albert, Medovarszki)

Videoton: Danilovics - Heffler, Vinícius, Lang, Szolnoki - Simon, Pátkai (Suljic 65.) - Gyurcsó (Pölöskei 90+4.), Kovács, Oliveira – Feczesin (Ivanovszki 84.)

DVSC: Radosevic - Jovanovic, Brkovics, Mészáros, Korhut – Varga J. – Balogh N. (Bereczki 61.), Bódi, Szécsi M., Sidibe - Castillion

Gól: Oliveira (90+1.)

Sárga lap: Oliveira (43.), Heffler (45+3.), Bódi (85.), Kovács I. (88.), Danilovics (90+3.)

Mesterszemmel

Pető Tamás: – Nagyon sokat tettünk a győzelemért, jól játszott a csapat. Sokkal frissebbek, dinamikusabbak voltunk, mint eddig.

Kondás Elemér: – Benne volt a meccsben, hogy mi nyerünk. Mindkét csapat figyelt arra, hogy nehogy gólt kapjon. Nem volt velünk a szerencse, hiszen a végén egy megpattantó lövésből talált be ellenfelünk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!