Sport

2015.08.14. 13:32

Játékhoz jutott a válogatottban Szilvási

Debrecen - A DVSC-TEVA belső védője is ott volt a pályán Olaszország ellen.

Debrecen - A DVSC-TEVA belső védője is ott volt a pályán Olaszország ellen.

Az olaszok ellen játszotta az Európa-bajnoki selejtező sorozat megkezdése előtt utolsó felkészülési mérkőzését a magyar U21-es válogatott szerdán este Telkiben. A Robert Kilin szövetségi edző által irányított honi nemzeti együttes keretében ott volt a Loki belső védője, Szilvási Péter is, akit a 46. percben állítottak be.

A Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapjának beszámolója szerint jól kezdték a találkozót a magyarok, az első 20 percben labdabirtoklási fölényben futballozva irányították a játékot. A félidő második felében kiegyenlítetté vált a meccs, az olaszok ebben a periódusban néhány alkalommal már meg tudták játszani gyors támadóiakat. Az összecsapás legnagyobb helyzetére a 49. percben került sor, mikor egy olasz hibát kihasználva emberelőnyös helyzetben vihették kapura a labdát, Kalmár Zsolt remek ütemben tette le Mervó Bence elé a labdát, aki a 16-oson belül belépett a védője elé, majd ziccerben a keresztlécet találta telibe. Végül nem született gól, 0–0-os döntetlennel ért véget a derbi.

– Megvolt a játékosokban az a harciasság és az az agresszivitás, amit előzetesen vártunk, önbizalommal telve játszottunk Európa egyik legjobbja ellen, minden játékos hozzátette saját stílusát a jó játékunkhoz – nyilatkozta Robert Kilin a mérkőzést követően az mlsz.hu-nak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!