Sport

2015.08.25. 15:09

Gőzerővel készül a DHK

Debrecen - A bajnoki elődöntőt sem tartja lehetetlen küldetésnek Berta Ákos, aki találatai ellenére nincs megelégedve önmagával.

Debrecen - A bajnoki elődöntőt sem tartja lehetetlen küldetésnek Berta Ákos, aki találatai ellenére nincs megelégedve önmagával.

Az 5–3–as kudarccal záruló dunaújvárosi összecsapást követően, a hétvégén újabb két tesztmeccsen mérhették fel a Debreceni Hoki Klub jégkorongozói, hogy hol tartanak a játékban, és miben kell előrelépniük a pontvadászat rajtjáig. Pénteken a hajdúságiak a szlovák Presov Penguinst fektették két vállra a büntetőpárbaj után 2–1–re, majd másnap a MOL Ligába visszatérő székesfehérváriaktól 4–1–es vereségbe futottak bele hazai környezetben.

Nincs formában

– Az alapozás kellős közepén járunk, amit egy tanulási folyamatként is felfoghatunk. Úgy vélem, a passzpontosságtól kezdve, az összhangon át, mindenben fejlődnünk kell a bajnokság kezdetéig. Az új játékosok beilleszkedésével már tavaly sem volt probléma, szerencsére idén is zökkenőmentesen zajlott le ez a folyamat. A szerzett góljaim ellenére nem lehetek megelégedve magammal, még nem vagyok formában, de a csapattársaim is rossz passzban vannak, fáradtságot érzek mindenkin, aminek a rengeteg kőkemény edzés lehet a magyarázata – nyilatkozta a Naplónak a csatár, Berta Ákos, aki mindhárom edzőmeccsen eredményesnek bizonyult.

A Magyar Kupa-bronzérmes cívisvárosi együttes ezen a héten a romániai Brassót látja vendégül csütörtökön és pénteken a Debrecen Jégcsarnokban, az összecsapásokat az érdeklődők ingyen tekinthetik meg.

A kissé átalakuló – a Fehérvár és a budapesti MAC csatlakozott, míg az Érsekújvár elbúcsúzott a sorozattól – MOL Liga 2015–2016–os szezonjában szeptember 11–én rendezik meg az első fordulót, ekkor a kiváló erősítéseket végrehajtó MAC vár a debreceniekre, a 28. születésnapját decemberben ünneplő Bertát az esélyekről kérdeztük. – Úgy gondolom, kiegyensúlyozott bajnokságra van kilátás. Jó dolognak tartom, hogy két új résztvevővel bővül a csapatok sora, a fehérváriakkal nemrég találkoztunk, ellenben ebből a mérkőzésből messzemenő következtetéseket nem szabad levonni. Ha minden klappol, és összeállunk, akkor a legjobb négy közé jutást sem tartom irreális célkitűzésnek – adott hangot optimista véleményének a válogatottban is számításba vett gólvágó.

HBN–BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!