Sport

2015.08.11. 14:55

Bölcskén kezdi a Magyar Kupát a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő

Balmazújváros - A balmazújvárosiaknál szóhoz jutnak olyan labdarúgók is, akik eddig keveset szerepeltek.

Balmazújváros - A balmazújvárosiaknál szóhoz jutnak olyan labdarúgók is, akik eddig keveset szerepeltek.A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő Bölcskén lép pályára a Magyar Kupa első fordulójában. A Magyar Labdarúgó Szövetség versenykiírása szerint, ebben a szakaszban a profi – tehát az élvonalban és a második ligában edződő klubok – nem kerülhettek össze. A szerda délután öt órakor rajtoló mérkőzés házigazdája az elmúlt szezont a 11. helyen fejezte be az NB III középcsoportjában, ebben az idényben a piros–fehérek egy győzelmet és egy döntetlent tudnak felmutatni a pontvadászatban. Az Újváros ugyancsak veretlen két fordulót követően a másodosztályban, mivel az újonc Budaörs vendégeként, majd a Mezőkövesd ellen saját stadionjában remizett.

Kellemetlen stílusú ellenlábas

– Jól kezdte a szezont a Bölcske, amely rendszerint agresszív, védekezésre alapuló játékot favorizál, valamint kontratámadásokkal próbálja zavarba hozni a riválisok hátsó alakzatát. Sajnos a hírek szerint, a bölcskeiek rendelkeznek a harmadosztályú mezőny egyik legrosszabb minőségű pályájával. Több edzőkollégámtól kaptunk hasznos információkat az ellenfélről, amiket a felkészülés folyamán hasznosítani tudtunk – nyilatkozta az Újváros mestere, Feczkó Tamás a Naplónak.

A kupában sok tréner próbál azoknak a játékosoknak is lehetőséget biztosítani, akik a bajnokságban nem számítanak alapembernek, így kíváncsiak voltunk arra, hogy a narancsmezeseknél kik kapnak majd esélyt a bizonyításra a szakmai stábtól. – A Kövesd elleni kezdőcsapatból terveink szerint egyedül a gólszerző, Sigér Dávid marad hírmondónak, de ez nem okozhat problémát, ugyanis bő, 27 fős kerettel dolgozunk, és bárki lép pályára, elvárható tőle a jó teljesítmény – vélekedett a vezetőedző.

A Balmazújvárosnak tavaly a második kör jelentette a végállomást az MK–ban, akkor a Kozármisleny 2–1 arányban búcsúztatta a hajdúságiakat. Ebben az évben milyen célkitűzéssel vágnak neki a sorozatnak az újvárosiak? – Szeretnénk minél tovább menetelni a Magyar Kupában, ehhez az első lépcsőfok a Bölcske elleni összecsapás, amelyet szeretnénk megnyerni – fogadkozott Feczkó, akitől megtudtuk, hogy a gárda a találkozó napján utazik el a kevesebb, mint 3000 lakossal rendelkező Tolna megyei településre.

HBN–BÁ


A hajdú-bihariak meccsei:

Augusztus 12., szerda, 17 óra: Sárrétudvari–Puskás Akadémia, Bölcske–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, Hajdúböszörményi TE–SZEOL SC, Hajdúszoboszló–Rákosmente

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!