Sport

2015.08.15. 20:14

A szünet után megtört a Diósgyőr

Debrecen, Miskolc - Kétszer is betalált a Loki, mely fontos három ponttal gazdagodott.

Debrecen, Miskolc - Kétszer is betalált a Loki, mely fontos három ponttal gazdagodott.

Keleti rangadón volt érdekelt a DVSC-TEVA együttese az OTP Bank Liga 5. fordulójában, ugyanis a Diósgyőr otthonába látogatott szombaton este Kondás Elemér alakulata. Két nehezebb helyzetben lévő gárda találkozott a DVTK Stadionban, hiszen egyik fél számára sem úgy alakult a bajnokság eddigi része, ahogy tervezte. A hazai pálya a Bekő-csapat mellett szólt, ellenben a Loki kipihente az európai kupaszereplés miatti folyamatos utazgatás és bizonyítási kényszer okozta fáradtságot, és újult erővel vághatott neki a találkozónak.

A Debrecenbe egyébként visszatért a hosszabb ideje sérüléssel bajlódó Kulcsár Tamás, aki ott volt a kezdőben, viszont több emberére sem számíthatott a cívisvárosiak szakmai stábja, Balogh János, Nenad Novakovics, Ludánszki Bence, Varga József, Szakály Péter és Tisza Tibor sem lehetett az együttes segítségére.

Nem sok hiányzott

Az első negyedórában egyértelműen a DVSC dominált, ugyan a hazaiak is próbáltak zavart okozni a vendégek kapuja előtt, de jórészt pontatlanul, elképzelés nélkül játszottak. Az idő előrehaladtával kezdték összeszedni magukat a diósgyőriek, de veszélyesebb helyzet nem alakult ki.

A 26. percben a menteni igyekvő Mészáros az ötös bal sarka elől majdnem a túlsó alsóba fejelt, de Radosevics vetődve elérte a labdát, maradt a 0-0. Később megint beszorította a Loki a vendéglátókat, majd egy szögletet követően Zsidai fejelt, ám Rados kirontott és magához ölelte a játékszert. A hajrához közeledve Kulcsár gyönyörűen szabadult meg védőjétől az ötösnél, csakhogy mielőtt lőhetett volna, Lipták becsúszva felszabadított. A végén még felpörgött DVTK is: Barczi előbb 17-ről, középről jobbal engedett el egy bombát, ami kevéssel szállt el a jobb alsó mellett, majd újra Barczi előtt adódott egy lehetőség, Radosevicsnek kellett bravúrt bemutatni.

Megjöttek a gólok is

Kiválóan indult a második játékrész, rögtön az elején betalált a Debrecen: Korhut sarokrúgását Zsidai fejelte középre, majd az ott várakozó Máté bebólintotta a labdát. A továbbiakban is azon voltak a cívisvárosiak, hogy újabb gólt szerezzenek, ami a 63. minutumban sikerült is. Szécsi jobb oldali beadása után Baloghot az ötösnél a becsúszó Lipták nem tudta megelőzni, az ifjú támadó pedig nem hibázott, 0-2. A két találat teljesen megtörte Bekő tanítványait, akik nem tudtak mit tenni a DVSC fölényével szemben. A 78. percben pedig majdnem háromgólosra hízott a hajdúságiak előnye, Balogh lövése csattant a kapufán.

Persze azért nem adták fel a borsodiak, becsülettel próbálkoztak, és majdnem szépíteni is tudtak, mikor egy szögletet követően Bacsa ötről próbálkozhatott, de a debreceniek hálóőre útját állta.

Az állás a végén már nem változott, maradt a 2-0, vagyis a DVSC behúzta a DVTK elleni derbit.

HBN


A tények

Diósgyőri VTK – DVSC-TEVA 0-2 (0-0)Miskolc, 3000 néző. Vezette: Andó-Szabó (Buzás, Georgiou)DVTK: Rados – Okuka (Németh 59.), Lipták, Tamás, Nemes – Kitl (Halmai 29.), Egerszegi – Bacsa, Koman, Barczi (Takács 69.) - Grumics

DVSC: Radosevic - Jovanovic, Mészáros, Máté, Korhut - Bódi, Zsidai, Mihelic (Szécsi 46.) – Kulcsár (Sidibe 71.), Castillion, Balogh N. (Bereczki 86.)

Gól: 0-1 Máté (48.), 0-2 Balogh N. (63.)

Sárga lap: Lipták (25.), Barczi (29.), Jovanovic (82.)


Mesterszemmel

Kondás Elemér: Nem mindig azt láttam, amit szerettem volna, de a legfontosabb most a győzelem volt. Végig koncentráltak tudtunk lenni, és a helyzeteinket be is lőttük. Kellett ez a siker, hiszen rangadók vártak ránk.

Bekő Balázs: Legfőképp a találatok hiányoztak a játékunkból. Az első félidőben nem igazán volt kapura veszélyes a Debrecen, mi viszont nem tudtunk élni a lehetőségekkel, aztán fordulás után megfogott minket a bekapott gól.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!