Sport

2015.08.13. 17:11

A Loki kedvéért hagyta el Oroszországot

Debrecen - A hazája válogatottjánál is számításba vett játékos komoly erősítés lehet.

Debrecen - A hazája válogatottjánál is számításba vett játékos komoly erősítés lehet.

Marija Garbuz az oroszországi Krasznodarban született, ám a Lada Toljattiban lett igazolt játékos. Kézilabdázott még a Rosztov Don csapatában is, majd legutóbb a Kubany Krasznodárt erősítette, innen igazolt a cívisvárosba. A 25 éves irányító-átlövő tagja volt valamennyi korosztályos válogatottnak, s a felnőtt keretbe is meghívták. Az orosz szuperliga legeredményesebb játékosai közé tartozott tavaly, meccsenkénti átlaga csaknem hatgólos volt.

– Minden meglepő és furcsa volt, ami Debrecenben fogadott, hiszen Oroszországon kívül még nem játszottam máshol. Az új tapasztalatokra és a környezetre kihívásként tekintek. Barátságosan fogadtak a csapattársak, de így is kicsit nehéz a beilleszkedés, hiszen az anyanyelvemen nem beszél senki a klubnál, így a kommunikációval akadnak gondok. De a lányok mindig a segítségemre vannak, így egyre jobb az összhang – fogalmazott a 182 centiméterre nőtt kézilabdázó, aki elárulta, az utóbbi napokban sokkal jobb a kedve, hiszen meglátogatta a vőlegénye.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!