Sport

2015.08.04. 10:58

A kitartás és a harcosság meghozta eredményét

Debrecen - Tisza Tibor szerint a meccs képe alapján pozitívan kell értékelniük az egy pontot.

Debrecen - Tisza Tibor szerint a meccs képe alapján pozitívan kell értékelniük az egy pontot.

Annak a Budapest Honvédnak az otthonában volt jelenése a DVSC-TEVA csapatának vasárnap, mely igen jól kapta el a bajnoki rajtot. A kispestiek az első fordulóban 1–0-ra verték a Videotont, majd következett a 2–1-es sikerrel megvívott MTK elleni összecsapás. Nagy skalpokat szerzett tehát eddig a Rossi-alakulat, mely egyértelműen a Lokival szemben is be szerette volna gyűjteni a három pontot.

A menteni igyekvő Zsidai öngóljával a 11. percben előnybe kerültek a fővárosiak, akik a 39. minutumban már 2–0-ra vezettek. A szünet előtt viszont Castillion révén szépített a DVSC, 2–1-es állásról folytatódott a játék. A második félidő elején újra kétgólosra hízott a hazai előny, eldőlni látszott a mérkőzés. Csakhogy a folyamatos terhelés alatt álló debreceniek nem adták fel a harcot, előbb Balogh faragott a hátrányból, majd a lefújás előtti másodpercekben Tisza ikszre mentette a derbit (3–3).



Minden kerek

– Egy jó erőkből álló Honvéd ellen léptünk pályára, bár tudtuk, mit várhatunk tőlük, ugyanakkor nehéz egy olyan csapatra felkészülni, mely a kontrajátékra van berendezkedve. Ráadásul mivel szerencsére még az Európa Ligában is harcban állunk, így a megszokottól eltérő összeállításban kezdtünk. Ez az első félidőben meg is látszott, nem nagyon éreztük egymást, viszont a szünet utánra már a helyére került minden. Veszélyes, mikor az ellenfél arra vár, hogy mi hibázzunk, és a kispestiek épp ezt tették, ezzel kicsit meg is gyűlt a bajunk. A találkozót megelőzően győzelemben gondolkodtunk, ám a meccs képe alapján pozitívan értékeljük, hogy sikerült pontot mentenünk – vélekedett Tisza Tibor, aki ugyan a combhúzódást szenvedő Szakály Péter helyett állt be csereként a 44. percben, gólpasszával és egyenlítő találatával mégis ő lett a Loki nyerőembere.

Kijelenthető, hogy a Loki csatárának elég jól megy az utóbbi időben, látszik, hogy élvezi a játékot, ráadásul értékes gólokkal segíti csapatát. – Most úgymond minden kerek az életemben, bízom benne, sokáig kitart ez a forma. Azt hiszem, az is előnyömre válik, hogy nem klasszikus támadót játszatnak velem, hanem más pozícióban, a középpályáról indulva futballozom, és ez fekszik nekem – vélekedett a piros-fehérek 44-ese.

Édes teher

Igen sűrű a programja a Debrecennek az utóbbi hetekben, hiszen nem csupán a magyar élvonalbeli bajnokságban, hanem a nemzetközi porondon is helyt kell állnia Kondás Elemér tanítványainak. Múlt csütörtökön még az EL-ben, a Rosenborggal csaptak össze a cívisvárosiak, majd vasárnap következett a Honvéd. Azonban ezután sem marad ideje pihenni a játékosoknak, akik szerdán már útra is kelnek, mivel csütörtökön 19 órától Trondheimben megvívják a norvégok elleni visszavágót. Úgy hiszem, megfelelő labdarúgókból áll az együttesünk, akiknek bírni kell a terhelést. Persze nehéz, de ez egy édes teher – fogalmazott Tisza, majd előre is tekintett egy kicsit. – A Rosenborg egy elég jó gárda, biztosan sok helyzetük lesz, de remélem, nekünk is. Sok múlhat azon is, ki milyen napot fog ki. Bízunk benne, hogy szervezett játékkal, és olyan hozzáállással, mint itthon, meglehet a továbbjutás.

Időközben az UEFA kijelölte a visszavágó játékvezetőjét, és kiderült, a máltai Clayton Pisani fújja majd a sípot Trondheimben.

HBN–Szabó Dóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!