Sport

2015.07.27. 14:45

Tihanyinak boldogságot, Tabakának csalódást hozott Gyula

Debrecen, Gyula - Magosi újabb diadalával Tabaka távol került a bajnoki címtől.

Debrecen, Gyula - Magosi újabb diadalával Tabaka távol került a bajnoki címtől.

A három fordulóból álló salakmotoros egyéni magyar bajnokság második versenyét rendezték Gyulán a hét végén. A fürdővárosi megmérettetés jó esélyt kínált arra, hogy a nem titkoltan bajnoki címre pályázó Tabaka József revánsot vegyen Magosi Norberten, aki legyőzte az első, Nagyhalászban megrendezett viadalon. A visszavágás elmaradt, a miskolciak pilótája veretlenül nyerte a második fordulót, ráadásul a Debrecen Speedway SE motorosát bukás miatt kizárták a fináléból, így a negyedik helyen zárt.

Küzdelem

– Természetesen nagyon csalódott vagyok. Lényegében az egész verseny arra ment rá, hogy megtaláljam az ideális beállításokat. A szervezők fellocsolták a pályát, ami keménynek tűnt, viszont nagyon fogós volt. A startokból rendre az „égbe” indultam el, ami miatt hátrányba kerültem rögtön a futamok elején. Utána hiába voltam gyors, előzni nem tudtam. Aztán úgy tűnt, a döntőre minden összeállt, ám az egyik kanyarban elszámoltam magam, beleakadtam Magosi Norbi motorjának hátsó sárvédőjébe, és elvesztettem az uralmat a gépem felett. A bukás után kizártak, természetesen nagyon bánt, hogy csak negyedik lettem. Még van egy forduló a bajnokságból, de most már nem csak rajtam múlik, mi lesz a végeredmény, hiszen Magosi négy ponttal vezet. A lényeg, hogy Debrecenben nyerjek, aztán a többit majd meglátjuk – nyilatkozta a Naplónak Tabaka József, aki az alapszakaszban 9 pontig jutott, majd az elődöntő megnyerésével jutott a fináléba.

Nem szabad leírni!

Amíg Tabaka csalódottan tért haza Gyuláról, addig klubtársa, Tihanyi Sándor majd kicsattant a boldogságtól, hiszen óriási meglepetésre a dobogó második fokára állhatott a viadal végén. – Bevallom, még én is meglepődtem a saját teljesítményemen – fogalmazott a magyar salakmotorsport nagy öregje, aki 10 egységgel és az elődöntő megnyerésével kvalifikálta magát a legjobbak futamába.

– A gyulai ovál mindig is a kedcvenceim közé tartozott, pláne úgy, ahogy most volt felkészítve, azaz volt rajta anyag bőven, s így fogott rendesen. Sajnos a saját versenygépem nem bírta sokáig, így egy kölcsönmotorral kellett mennem, de szerencsére azzal sem volt gond, lényegében minden összejött ezen a viadalon. Nem tagadom, a nagyhalászi gyenge szereplésem után után volt bennem egy kis dac, örülök, hogy 52 évesen megmutattam, nem szabad még leírni! Nagyon jó érzés volt fogadni a sok gratulációt, úgy éreztem, rólam szólt ez a nap!

A Debrecen Speedway SE további versenyzői közül Bárány Márk 4., Tabaka Róbert 3., míg Szegvári Róbert 2 ponttal zárta a gyulai derbit. Az egyéni magyar bajnokság október 23-án Debrecenben zárul.


Tények

Végeredmény: 1. Magosi Norbert (Track Racing) 11 pont, 2. Tihanyi Sándor (Debrecen Speedway SE) 10, 3. Benkő Roland (Nagyhalász Motorsportjáért SE) 9, 4. Tabaka József (Debrecen Speedway SE) 8, 5. Fekete Sándor (Gyulai Speedway Club) 7, 6. Milen Manev (Bulgária) 6.Az állás: 1. Magosi 22 pont, 2. Tabaka J. 18, 3. Benkő és Fekete 16, 5. Tihanyi 13, 6. Manev 10.


Debrecen, Gyula - Magosi Norbert győzelmével zárult a salakmotoros egyéni magyar bajnokság második versenye.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!