Sport

2015.07.10. 16:34

„Önmagunknak tettük nehézzé a mérkőzést”

Debrecen - A DVSC vezetőedzője szerint a három hatalmas ziccerből legalább egyet be kellett volna rúgni.

Debrecen - A DVSC vezetőedzője szerint a három hatalmas ziccerből legalább egyet be kellett volna rúgni.

– Nem volt könnyű mérkőzés, de sajnos magunknak tettük nehézzé. Három százszázalékos ziccert is elhibáztunk, Sidibe kétszer és Bódi is közelről próbálkozott, ha abból csak egyet is értékesítünk, egészen másként alakult volna a találkozó. A nagy meleg miatt borzasztó körülmények között kellett futballozni, de a továbbjutás kivívása volt a cél, azt pedig teljesítette a csapat – így értékelte portálunknak a Loki vezetőedzője Kondás Elemér az FK Szutjeszka–DVSC-TEVA (2–0) Európa Liga-selejtező visszavágóját.

Mint ismert, a debreceniek az első összecsapáson 3–0-ra verték a montenegrói együttest, emiatt úgy tűnt, gond nélkül továbbjutnak, azonban egy jól eltalált lövés és egy befújt tizenegyes „meleggé tette” az utolsó tíz percet.

Csalódott montenegróiak

– Százötven percig remekül játszottunk a párharcban, Magyarországon viszont volt egy harmincperces periódusunk, ami gyakorlatilag kiejtett minket – ez az oka annak, hogy nem jutottunk tovább. Kár érte, de a Szutjeszka bizonyította, hogy olyan játékosai vannak, akikre lehet alapozni a jövőben – ez már a hazaiak szakvezetőjének, Dragoszlav Albijanicsnak a Pobjeda című lap által idézett véleménye a niksicsi összecsapásról.

A csapatkapitány, Jovan Nikolics pedig az odavágóról, illetve a klubvezetésről elmélkedett: – A fontos első meccs előtt tizenkét órát utaztunk busszal, ezerkétszáz méteres tengerszint feletti magasságból nyolcvan méterre jöttünk le. Azért veszítettünk, mert fáradtak voltunk az első mérkőzésen. Más volt a hozzáállásunk, mint a visszavágón. Van mit számon kérni, de nem a játékosok teljesítményét... – mondta Nikolics.

A második meccsen elszenvedett vereség ellenére azonban a DVSC folytathatja az EL következő körében, a lett Skonto Riga ellen. A második forduló első mérkőzésre már csütörtök este sor kerül Lettországban.

– Az egyik kollégám már megnézte őket élőben, én is tanulmányozom őket felvételről. A következő napokban feltérképezzük a letteket és természetesen ellenük is a továbbjutás lesz a célunk – mondta a Hajdú-bihari Naplónak Kondás Elemér az előttük álló párharc kapcsán.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!