Sport

2015.07.23. 14:58

Nagyot villantott az Eb-n Kozák Luca és Juhász Balázs

Debrecen - Az érettségi után a kontinenstornán is kitettek magukért a cívisvárosi atléták.

Debrecen - Az érettségi után a kontinenstornán is kitettek magukért a cívisvárosi atléták.

Fantasztikusan szerepelt a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola (DSC-SI) két atlétája, Kozák Luca és Juhász Balázs a junior atléták svédországi Európa-bajnokságán, Eskilstunában. Előbbi 100 méteres gátfutásban szerzett ezüstérmet, utóbbi pedig a 3000 méteres akadályfutás döntője után a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Sajtótájékoztatónk köszöntötték a két fiatal sportolót, illetve edzőjüket, Suba Lászlót csütörtökön délelőtt.

Az eseményen a Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója, Becsky András elmondta, óriási öröm ez a két érem az egész DSC-SI számára. Majd hozzátette, tervbe van véve a Gyulai István Atlétikai Stadion felújítása, amire szükség lenne, ha a jövőben is azt szeretnék, hogy sportolóik hasonlóan jól teljesítsenek.

Dr. Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere kiemelte, az egész város büszke lehet a két atlétára. – Idén 511 millió forintot kapott a Sportcentrum a cívisvárostól és úgy tűnik, jó helyre ment ez az összeg, a kiváló eredményekben bízva pedig a jövőben is támogatni fogjuk őket – fogalmazott Barcsa, aki maga is szokta a köröket róni a stadionban, így figyelemmel követte az atléták felkészülését, mégis, ezek a príma helyezések kicsit még őt is meglepték.

Érezte, hogy meglesz

– Bíztam benne, hogy csúcsformában érkezek az Eb-re, bár nem volt egyszerű évem, ugyanis most érettségiztem. Jól sikerült az országos bajnokság, ami előrevetített egy esetleges szép eredményt a kontinenstornán is. Vártam a döntőt, éreztem, hogy meglesz az érem, és így is lett – emlékezett vissza Kozák Luca, aki az Debreceni Egyetem vegyész szakán fog tanulni az ősztől, mellette pedig folytatja az edzésmunkát, mert ki szeretne jutni az olimpiára.

Juhász Balázs ugyan boldog volt, hogy Luca ezüstöt nyert, mégis megpróbálta ezt kizárni és csak magára koncentrálni. Az atléta elmondta, célja volt a döntőbe kerülés, az csak egy plusz, hogy érmes lett.

A fiatalok trénere, Suba László is elmesélte, ő hogyan élte meg az Eb-t. – Balázs már az előfutamban megfutotta egyéni legjobbját, de megnyugtatott, nem futotta ki magát. Ez meg is látszott a fináléban, ahol nagyon taktikusan versenyzett és egy szép medál lett a jutalma. Luca már a verseny elején meglepte a riválisokat, akik fel is figyeltek rá. Nem véletlen, hiszen jó formában volt és remekül futott.

A sajtótájékoztató végén az érmesek és edzőjük emlékplakettet vehettek át.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!