Sport

2015.07.28. 17:59

Megerősített Rosenborg vár a Lokira

Debrecen - Azonban a „régi” Söderlund is gólveszélyes, jó lesz vigyázni rá!

Debrecen - Azonban a „régi” Söderlund is gólveszélyes, jó lesz vigyázni rá!

Ahogyan arra korábban már utaltunk, egy megerősített Rosenborg érkezik Debrecenbe, ugyanis akár mind a négy frissen igazolt labdarúgója ott lehet a csütörtökön 20 órától a Nagyerdei Stadionban megrendezendő Európa Liga-selejtezőn.

Yann-Erik de Lanlay, Johan Laedre Björdal és Magnus Stamneströ már az előző EL-körben, az izlandi KR ellen is rendelkezett a megfelelő papírokkal, de csak a DVSC-TEVA elleni első meccsre futott be a regisztrációjuk az UEFA-hoz. A legkésőbb érkezett izlandi Matthías Vilhjálmsson pedig pótnevezéssel kerülhetett be a Loki elleni keretbe. Az Aftenposten által idézett Kare Ingebrigtsen vezetőedző elmondta, az említett játékosok mind erősítést jelentenek a norvég együttes számára és új lendületet adnak a csapatnak a jövőben.

Söderlund, a gólvadász

Norvégia rekordbajnoka – 22 alkalommal szerezték meg az aranyérmet a pontvadászatban – az elmúlt hétvégén idegeben győzte le a Sandefjordot 2–1-re, a cívisvárosiak ellenfelének góljait Tobias Mikkelsen és Alexander Söderlund szerezték. Utóbbi tizenhét mérkőzésen már 14 találatnál jár. Itt egy példa, mire képes:

Az 1917-ben alapított Rosenborg BK hivatalos honlapján Mikkelsen így értékelt: – A második félidő második felében már nem játszottunk túl jól, de szerencsére addigra már eldöntöttük a bajnoki mérkőzés sorsát – mondta a futballista, akinek az újonnan érkezők képében riválisai is érkeztek. – Velük csak erősebbekké váltunk, s egyáltalán foglalkozom azzal, hogy meginoghat a helyem a csapaton belül, ugyanis nem félek a kihívástól, állok elébe! – jelentette ki Tobias Mikkelsen.

Az RBK jelenleg vezeti hazája bajnokságát 39 egységet gyűjtve, hét pont előnnyel a második helyezett előtt.

Ahogyan azt minden DVSC-szurkoló jól tudja, a házigazdák a Szutjeszka és a Skonto testén keresztül jutottak be az EL harmadik selejtezőkörébe. A norvég gárda északi párharcokon van túl, ugyanis előbb a feröeri Vikíngurt (idegeben 2–0, otthon 0–0), majd az izlandi KR-t sodorta útjába a sors. A KR elleni odavágót 1–0-ra megnyerte a Rosenborg Izlandon, Pal Helland góljával.

[poll id="973"]

Hamar lerendezték

A visszavágó sem okozott gondot az Ingebrigtsen-csapatnak, Fredrik Midtsjo, Pal Helland és Alexander Söderlund találatai révén 18 perc alatt lerendezték a párharcot a hazaiak, ami figyelmeztető jel lehet a cívisvárosi piros-fehérek számára.

Ami biztos, a Nagyerdei Stadion lejátszandó odavágó lefújása után mindkét tréner okosabb lesz az ellenfél erősségeit és gyenge pontjait illetően.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!