Sport

2015.07.07. 15:40

Maródiként sem ismer akadályt

Debrecen - Mudri Nikolett, a Bushido Karate Sportegyesület versenyzője sérülten is remekül szerepelt a nemzetközi porondon.

Debrecen - Mudri Nikolett, a Bushido Karate Sportegyesület versenyzője sérülten is remekül szerepelt a nemzetközi porondon.Tizenöt évvel ezelőtt még első osztályosként koptatta az általános iskolája padját Mudri Nikolett, amikor az egyik újság hasábjain figyelt fel egy „toborzó” hirdetésre. Nyugodtan állíthatjuk, mindez fenekestül felforgatta az akkori kislány életét, persze pozitív értelemben. – Nagyon hamar megtetszett ez a sportág, remek hangulatban teltek az edzések. Viszonylag korán kiderült, van hozzá tehetségem. Hat hónap elteltével már az első versenyemen is túl voltam, ahol egészen a dobogó harmadik fokára léphettem fel. Az edzőmnek hatalmas szerepe volt a fejlődésemben, rengeteget köszönhetek neki, mert sok erőt adtak a motiváló szavai, amelyek a nehéz időkön is átsegítettek – számolt be a pályafutása kezdetéről.

Legjobbnak lenni

A 23 éves lány sosem elégedett a teljesítményével, egyszóval maximalista, ami pont az igazi sportemberi hozzáállás egyik legfőbb jellemzője. Mudri többszörös országos- és regionális bajnok, szobájában szinte Dunát lehetne rekeszteni a megannyi serleggel, valamint a megszámlálhatatlan érmekkel, amelyeket az elmúlt évek alatt felhalmozott. Üröm az örömben, őt is elérte az a fajta átok, ami a versenyszerű sportolás „velejárója”, nem egyszer küszködött már kisebb-nagyobb sérüléssel. – A legutóbbi, meghívásos Nemzetközi Karate Versenyről egy ezüst- és két bronzéremmel tértem haza – tette mindezt úgy, hogy akkor is sérülten lépett a küzdőtérre, ahol picit idegenül érezte magát, mert nem riválisai voltak legfőbb ellenfelei. Azt megelőzően pedig egy-egy ezüsttel, valamint bronzzal zárta a II. Heves Kupa küzdelmeit.

Jövőkép

Mudri Nikolett jelenleg a józsai Bushido Karate Sportegyesület versenyzője, a folyamatos vizsgák mellett arra is jut ideje, hogy a következő generációt tanítsa a sportág csínjára-bínjára. – A nyár kemény munkával telik majd, ugyanis nagy erőkkel készülünk az októberi világbajnokságra, amit Szabadkán rendeznek meg. Az év utolsó hónapjában, azaz decemberben pedig az országos bajnokságon kell a legjobb formámat hoznom – vázolta terveit a cívisvárosban élő sportoló, majd hozzátette, rendkívül fontos számára, hogy fiatalokkal foglalkozhasson, nagy álma válna valóra, ha egyszer saját klubot hozhatna létre.

HNB-DZST

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!