Sport

2015.07.28. 14:27

Loktajev jól "megszívta"

Az ukránok ifjú klasszisa marihuánát fogyasztott, s megbukott a doppingteszten.

Az ukránok ifjú klasszisa marihuánát fogyasztott, s megbukott a doppingteszten.

Újabb botrány a lengyel Falubaz Zielona Góra háza táján: tavaly a junior világbajnok Patryk Dudek bukott meg a doppingteszten, most pedig a 21 esztendős Olekszandr Loktajev akadt fenn a „szűrőn”. Az ukrán salakostól a június 28-án megrendezett Torun–Zielona Góra extraliga-meccs után vettek vért, a vizsgálatokat követően kiderült, Loktajev szervezetében THC-t (tetrahidrokannabinolt) találtak, ami a marihuána egyik alkotóeleme.

Fiatalság, bolondság

A versenyző egy sajtótájékoztató keretein belül beszélt az ügyről, ahol elmondta, a pihenőjét Ukrajnában töltötte, ahol egy születésnapi bulin pár üveg sör elfogyasztása után a kábítószerhez nyúlt. – Hoztam egy nagyon buta döntést. Belátom, hibáztam. Sajnos megtörtént, s most viselem ennek a következményeit. Hülye voltam – nyilatkozta Loktajev.

A lengyel szövetség illetékesei azonnal felfüggesztették az ukrán motoros versenyzői engedélyét, így nem állhat starthoz a szombaton 16 órakor kezdődő debreceni junior Európa-bajnoki elődöntőben sem. (A szabályok értelmében Loktajev helyett más salakszórót nevezhettek az ukránok a cívisvárosi viadalra, akik nem tétlenkedtek, s Makszim Roszoscsukot küldik harcba.)

Loktajev „lazulása” várhatóan nagyon sokba kerül, salakos berkekben arról suttognak, hogy súlyos ítéletet szab majd ki a nemzetközi szövetség.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!