Sport

2015.07.29. 20:12

Koncentráltságban kell a Rosenborg fölé nőni

Debrecen - Masszív gárdával találkozik a DVSC a norvég csapat képében.

Debrecen - Masszív gárdával találkozik a DVSC a norvég csapat képében.

- Az utolsó két nemzetközi mérkőzését megtekintettem a Rosenborgnak, az izlandi és a hazai Európa Liga-selejtezőjük felvételét is láttam. Összesítésben 4-0-ra múlták felül a norvégok a KR csapatát, idegeben egy büntetővel nyertek, otthon pedig hamar eldöntötték a találkozót és 3-0-ra legyőzték ellenfelüket. Remek gárdával találkozunk, a támadó szekcióban több olyan játékossal, akik értenek a góllövéshez, tehát nagyon nehéz mérkőzésre számíthatunk a Nagyerdei Stadionban. Masszívan és szervezetten védekezik a Rosenborg, ebből kitűnően váltanak támadásba, s nagyon jól művelik a pozíciós játékot is - jellemezte az ellent Kondás Elemér, a DVSC-TEVA vezetőedzője a csütörtökön 20 órától (élőben a HAON-on!) rendezendő Loki-Rosenborg Európa Liga-selejtező odavágója előtti napon megrendezett sajtótájékoztatón.

A Debrecen trénere szerint egy nemzetközi meccsen nem lehet kérdés, hogy motivált lesz a társaság a 22-szeres norvég bajnok ellen. - Nagyon szeretnénk, ha sokan jönnék ki a stadionba és buzdítanák a csapatot - jelentette ki a szakvezető. Az edző elmondta, az a céljuk, hogy előnyt szerezzenek a jövő heti, trondheimi visszavágóra, mindezt jó lenne kapott gól nélkül véghez vinni.

[poll id="973"]

Örül az érdeklődésnek

A tréner mellett a Loki csatára, Tisza Tibor is részt vett. - Az egész csapat egyre jobban teljesített az EL-selejtezők során, nem volt nehéz megfelelően bekapcsolódnom a játékba. Az hogy ez eredményben nem mutatkozott meg Niksicsben, vagy Rigában nem tudtunk nyerni, az a nem megfelelő helyzetkihasználásunkon múlt. A norvégok ellen is lesz majd helyzetünk, sok múlik azon, hogy tudunk-e gólt lőni és védekezésben mennyire leszünk fegyelmezettek. Koncentráltságban mindenképpen föléjük kell nőnünk, akkor biztos, hogy lesz keresnivalónk. Beszéltük a srácokkal, hogy kilátogat a kemény mag is a meccsre, ennek nagyon örülünk, aki valaha futballozott, az tudja, sokkal többet képes hozni magából egy futballista a buzdításuk hatására. Nagyon bízom benne, hogy mellettük minél többen kijönnek mások is.

HBN-TN


„Ugyanannyi az esély”

Nagyon jó csapat a Debrecen, jó egyéni képességekkel megáldott labdarúgókkal a keretében - fogalmazott Kare Ingebrigsten a Rosenborg vezetőedzője. - Úgy vélem, ötven-ötven százalék a két csapat esélye a továbbjutásra, de nem lehet más a célunk, hogy a két meccs után mi ünnepelhessünk. A Loki az egyik topcsapat Magyarországon, ahogyan mi is annak számítunk Norvégiában. Nincs túl nagy különbség a két ország futballja között, ezért hasonló erősségűnek ítélem meg az ellenfelet - mondta az edző. Mike Jensen, a dán válogatott középpályás szerint támadó futballt játszik a DVSC és van a soraiban több veszélyes ember is, de a nevüket képtelen kiejteni - tette hozzá nevetve. Jensen ugyancsak továbbjutást vár a Rosenborgtól.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!