Sport

2015.07.03. 15:33

„Kint is a maximumot kell adnunk a sikerért”

Debrecen - A Loki szerb hátvédje, Dusan Brkovics szerint nem vehetik félvállról a Szutjeszka elleni visszavágót sem.

Debrecen - A Loki szerb hátvédje, Dusan Brkovics szerint nem vehetik félvállról a Szutjeszka elleni visszavágót sem.Döcögősen indult, végül nézőtéri vastaps lett a DVSC-TEVA FK Szutjeszka ellen megvívott csütörtöki Európa Liga-selejtezőjéből. A hajdúságiak az első negyedóra végén Rene Mihelic révén betaláltak a montenegróiak kapujába, azonban a várt felszabadult futballra nem került sor a szünetig: akartak a hazaiak, de sok volt a hiba a játékukban.

A második félidőben sokat változott a kép, a Loki még nagyobb sebességre kapcsolt és egyre másra alakította ki a helyzeteket. A debreceniek teljesen felőrölték fizikálisan a vendégeket és Brkovics, valamint Sidibe újabb gólokat szerzett, fölényessé téve ezzel a piros-fehér diadalt, sőt, a végén még többször betalálhattak volna Szakályék. A közönség is respektálta a Nagyerdei Stadionban mutatott teljesítményüket és a végén felállva tapsolta meg a lokistákat.

Jó helyen, jó időben

A Debrecen Szerbiából igazolt belső védője, Dusan Brkovics rendre felmegy a szögleteknél az ellenfél kapuja elé, így tett a Szutjeszka ellen is, s a pontrúgásból gólt fejelt a 71. percben. – Semmi különös, csak jókor voltam jó helyen – nyilatkozta a Naplónak szerényen a hátvéd. – No, és azt se felejtsük el, hogy Korhut Misi remekül ívelte keresztbe a sarokrúgást, nekem már nem volt nehéz dolgom közelről a hálóba bólintani. Nagyszerű érzés volt betalálni, hiszen ezzel megduplázta előnyét a csapat – idézte fel a történteket Brkovics.

Száz százalékot adtak

A labdarúgó a mérkőzés egészéről így vélekedett: – Nem volt könnyű összecsapás, hiszen ez volt az első tétmeccsünk ebben a szezonban, és persze a Szutjeszka sem rossz együttes. Száz százalékot adtunk ki magunkból, ezért sikerült ilyen különbséggel nyernünk. Még csupán az első felvonáson vagyunk túl, de boldogok vagyunk, hogy az odavágón győzni tudtunk – fogalmazott.

A DVSC jövő szerdán utazik el Montenegróba az egy nappal később rendezendő visszavágóra, melyet 17.30-kor rendeznek. Brkovics szerint nem dőlhetnek hátra a 3–0-s előny birtokában sem.

Tovább kell jutni

– Kint is a maximumot kell nyújtania minden játékosnak. Egyáltalán nem becsülöm le az ellenfelet, de jómagam maradéktalanul akkor lennék csak elégedett, ha ott is nyernénk. Bízom benne, hogy a második mérkőzésen is jó teljesítményt nyújtunk és tovább tudunk lépni a következő körbe – adott hangot reményeinek Dusan Brkovics.

A Loki az EL-visszavágóig még pályára lép, mégpedig a Békéscsaba ellen. A lila-fehérek elleni felkészülési mérkőzést vasárnap 16.30-kor rendezik meg Pallagon, vélhetően azon a meccsen főként azok kapnak szerepet, akik nem játszottak az FK Szutjeszka ellen.

HBN-TN


A letteknél van az előny

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón lapunk kérdésére, miszerint figyelik-e a következő fordulóban a lehetséges szembejövő ellenfelek, a lett Skonto Riga és az ír St. Patrick összecsapását, Kondás Elemér vezetőedző azt válaszolta, mivel előre kell gondolkodniuk, ezért természetesen igen. Mint arról a dvsc.hu beszámol, a két gárda rigai összecsapásán a lettek 2–1-re győztek, vagyis továbbra is nyitott a továbbjutás kérdése. Az írek szereztek vezetést Greene révén a 21. percben egy szögletet követően. A hazaiak még a szünet előtt egyenlítettek Karasausks találatával, majd a második félidő derekán a maguk javára fordították a mérkőzést, miután Gutkovskis is eredményes volt. A visszavágót július 9-én rendezik Dublinban.


Debrecen - A labdarúgó Európa Liga első selejtezőkörének odavágóján a DVSC-TEVA az FK Szutjeszka Niksics csapatával játszott 18:30-tól a Nagyerdei Stadionban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon.


Debrecen - Közel került a továbbjutáshoz a DVSC, hármat lőtt a Szutjeszkának.


Debrecen - A DVSC-TEVA - Sutjeska Niksic EL-selejtezőt nem a Nagyerdei Stadionban, hanem az Oláh Gábor utcaiban nézték a debreceni ultrák, akik így a meccs után füstökkel és egész stadionos pirózással búcsúztatták a balesetben elhunyt vezérüket, Komáromi Gábort, Komcsit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!