Sport

2015.07.24. 18:21

Ilyen az, amikor minden jól sül el

Debrecen - Ibrahima Sidibe a letteknél sokkal erősebb ellenfélre számít a jövő hét csütörtöki Európa Liga-mérkőzésen.

Debrecen - Ibrahima Sidibe a letteknél sokkal erősebb ellenfélre számít a jövő hét csütörtöki Európa Liga-mérkőzésen.

Labdarúgás. Parádés mérkőzést láthatott a Nagyerdei Stadion majd’ kilencezres közönsége csütörtök este, a Loki 9–2-re verte a lett futball egyik élcsapatát és továbbjutott az Európa Liga selejtezőjének harmadik fordulójába. A DVSC-TEVA kilenc góljából a szenegáli támadó, Ibrahima Sidibe kettő vállalt.

– Nagyon jól kezdtünk, hiszen már a hetedik percben megszereztük a vezetést. Ez is volt az előzetesen megfogalmazott célunk, ugyanis az első meccsen elért döntetlennel jó pozícióba kerültünk, ám a továbbjutást egy győzelemmel akartuk kiharcolni. Agresszívek voltunk és arra törekedtünk, hogy az adódó helyzeteinket jó százalékban használjuk ki. Hamar eldöntöttük a továbbjutást s ezt követően a szurkolókkal együtt mi is élveztük a meccset – árulta el a csatár.

Várja a szurkolókat

Sidibe szerint jól alkalmazkodtak a harminc fok feletti hőmérséklethez, ezt az eredményen túl a mutatott játék is jelezte.

– Azt kell mondanom, hogy a nagy hőség nem nyomta rá a bélyegét a játékra, korábban is játszottunk már hasonló klímában, ehhez kellett most alkalmazkodnunk. Rendkívül örömteli, hogy ma minden jól sült el, ezáltal boldogságot okozhattunk a debreceni embereknek – örvendezett a Sidibe.

Mint ismert, a jövő héten rendezendő EL-odavágón a norvég Rosenborg látogat a cívisvárosba. A szenegáli labdarúgó szerint az azért „más kávéház” lesz.

– Természetesen az a párharc egészen más lesz, mint a lettek elleni, nagyon nehéz meccsekre számítok, mert a Rosenborg erős csapat. Az első találkozót hazai pályán vívjuk majd, igyekszünk olyan teljesítményt nyújtani, hogy előnyből várhassuk a trondheimi visszavágót. Reméljük, arra a meccsre is sokan lesznek kíváncsiak a szurkolóink közül!

HBN-TN


Ez rekordgyőzelem volt

A DVSC-TEVA 9-2-re győzte le a lett Skontót az Európa-liga 2. selejtezőkörének visszavágóján, és ezzel klubrekordot ért el – írja a piros-fehér klub hivatalos honlapja. A dvsc.hu jelzi, hogy korábban egy Intertotó-kupás 6–0 (a fehérorosz Dnyepr Mogiljev ellen) jelentette a csúcsot. A BEK/BL, UEFA-kupa/El, KEK trióban a Hajduk Split elleni 5-0-s diadal volt a Loki eddigi legnagyobb győzelme, 2005 nyarán verték meg a debreceniek a horvátokat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!