Sport

2015.07.31. 07:24

Harcoltak a debreceniek, de ez most csak a vereséghez volt elég

Debrecen - A Rosenborg nem hagyott túl sok esélyt, idegenben győzött.

Debrecen - A Rosenborg nem hagyott túl sok esélyt, idegenben győzött.

Minden adott volt egy jó hangulatú mérkőzéshez a Nagyerdei Stadionban, ugyanis a múlt héten a Skonto ellen parádés formát futó és kilenc gólt szerző DVSC-TEVA az óriási nemzetközi tapasztalattal rendelkező Rosenborgot fogadta az Európa Liga-selejtező harmadik körének odavágóján.

Kondás Elemér, a hazaiak vezetőedzője a védelem belsejében cserét eszközölt a legutóbbi nemzetközi meccshez képest, Mészárost Máté Péterre cserélte a középhátvéd posztján.

Balogh beköszönt

A bombasztikus hangulat, amelyet az ultrák varázsoltak a stadionba, csak még tovább fokozta a várakozást a kezdősípszóra, jó volt kint lenni az arénában!

Megnyomta az elejét a Debrecen, a házigazdák az első percekben folyamatosan támadtak, deffenzív játékra kényszerítve a norvégokat. A félidő közepére azonban kiegyenlítetté vált a játék és a vendégek is megmutatták, tudnak veszélyesen futballozni. Legközelebb talán Balogh Norbert járt a gólhoz, de hosszú vágtája után az ötösön szerelték. Nem úgy a 32. percben, amikor Tisza parádés beadásából megszerezte a vezetést az ifjú csatár! Szinte azonnal válaszolhatott volna a Rosenborg, azonban a játékosai egy támadáson belül kétszer is kapufát rúgtak, a másodikat üres kapura…

A pihenő előtt nem sokkal Balogh Norbert lépett meg ismét, az utolsó pillanatban beérték, odalett a góllal kecsegtető helyzet.

Rosszul folytatódott

A szünet után szorongatott az ellenfél és perceken belül megszerezte az egyenlítő gólt az egyedül hagyott Mikkelsen révén. Nem sokkal ezután még nagyobb bajba került a DVSC, Helland szabadrúgásból hatalmas gólt rúgott a léc alá, és átvették a vezetést a vendégek. Nagy ostromot indított a Debrecen, ugyanakkor a norvég kontrákra is figyelniük kellett Brkovicséknak.

Fogyott az idő és ezzel együtt az esély is, hogy ne legyen vereség a mérkőzés vége. Az lett, ugyanis Tobias Mikkelsen elviharzott a bal szélen, bevitte a labdát a tizenhatoson belülre majd közelről a rövid sarokba vágta a labdát. A 90. percben jött a szépítés, Bódi lőtt közelről a kapuba, de így is nagyon nehéz helyzetből várhatja a DVSC a jövő heti, trondheimi visszavágót.

HBN-TN


A tények

Európa Liga-selejtező, 3. kör, első mérkőzésDVSC-TEVA–Rosenborg BK 2–3 (1–0)Nagyerdei Stadion, 10532 néző. Vezette: Doyle (Gavin, Clarke – írek)DVSC: Verpecz – Jovanovic, Máté, Brkovics, Korhut – Varga J. – Tisza (Mihelic 84.), Szakály (Zsidai 84.), Bódi – Balogh, Sidibe (Castillion 64.)

Rosenborg: Hansen – Svensson, Eyjolfsson, Skjelvik, Dorsin – Jensen, Selnaes, Midtsjö – Helland (de Lanlay 73.), Söderlund (Vilhjalmsson 80.), Mikkelsen (Riski 91.)

Gól: 1–0 Balogh (33.), 1–1 Mikkelsen (52.), 1–2 Helland (58.), 1–3 Mikkelsen (87.), 3–2 Bódi (90.)

Sárga lap: Helland (45.), Varga J. (49.), Brkovics (57.)


Mesterszemmel

Kondás Elemér: Nagyon jó meccs volt, sajnálatos, hogy vereséggel zártuk. A második félidőben beszorítottak bennünket és megfordították a mérkőzést a norvégok. A harmadik gól után szépíteni tudtunk, azt mondom: gratuláció illeti a játékosaimat, nagyot harcoltak és helyenként jól futballoztak. Kitűnő csapat győzött le bennünket ma, bizonyította a jó hírét.

Kare Ingebrigsten: Úgy alakult, ahogy elterveztük előzetesen, az első tizenöt perc nehéz volt, a Loki támadott és később gólt is szerzett. Nem ismertük eléggé az ellenfelet, de felvettük ezután a tempót és ezen még javítani is tudtunk a folytatásban, ennek köszönhető a sikerünk. Rúgtunk három gólt idegenben a Debrecen ellen, ami rendkívül kedvező számunkra.


Debrecen - A labdarúgó Európa Liga harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén a DVSC-TEVA a Rosenborg csapatát fogadta 20:00-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!