Sport

2015.07.25. 17:14

Hamarosan útjára indul a korong

Debrecen - A Debreceni Hoki Klub mellett, további nyolc alakulat alkotja a MOL Liga idei mezőnyét.

Debrecen - A Debreceni Hoki Klub mellett, további nyolc alakulat alkotja a MOL Liga idei mezőnyét.

Szeptemberben nem csak a hazai oktatási intézmények, hanem a jégcsarnokok is megtelnek élettel, hiszen ebben a hónapban rajtol a MOL Liga következő szezonja.

Kilencen küzdenek

Az idei névsort a tavalyival összevetve néminemű változást állapíthatunk meg. A 2014–es győztes Érsekújvár indulását a szlovák szövetség megvétózta, így a legutóbbi finalista lemarad a pontvadászatról.

A MAC abszolút újoncként készül a küzdelemsorozatra. Hiába „elsőbálozó” a gárda, a vezetőség mindent elkövetett annak érdekében, hogy ütőképes névsorral vegyék fel a harcot. Kiválóan sikerültek az átigazolások, több válogatott hokis írt alá a fővárosiakhoz (gondoljunk csak Bálizs Bencére, vagy Tokaji Viktorra), míg a vezetőedzői tisztséget Majoross Gergely tölti be, aki a Miskolccal mindent besöpört a 2014–2015–ös idényben.

A Fehérvár AV19 nem ismeretlen közegbe csöppen, ugyanis a székesfehérváriak már átestek a MOL Liga tűzkeresztségen, legutóbbi szereplésük során, 2012–ben a 7. pozícióban végeztek a tabellán. A Magyar Jégkorong Szövetség meghatározta, hogy az osztrák bajnokságban, az EBEL–ben edződő játékosok közül találkozónként legfeljebb öten szerepelhetnek a Fejér megyeieknél a magyar–román főszereplőket felvonultató seregszemlén.

A kilenc főt számláló liga a „tavalyiakkal” válik teljessé, tehát a Brassó, a Csíkszereda, a Debreceni Hoki Klub, a főszponzorát elvesztő Dunaújvárosi Acélbikák, a névváltozáson áteső címvédő DVTK–Jegesmedvék, a Ferencváros és az Újpest jégkorongozói húznak korcsolyát az őszi nyitányon.

Ugyan a híradásokból értesülhettünk román érdeklődök (Steaua Bukarest, Galac, Gergyószentmiklós) csatlakozási szándékáról, de valószínűleg ők leghamarabb jövőre indulhatnak.

Kész a sorsolás

Már elkészült a MOL Liga alapszakaszának programja, az első játéknap szeptember 11. lesz, ekkor négy meccsel rajtol a viadal. A DHK a nyitányon az újonc MAC együttesét fogadja, emellett Fehérvár–Csíkszereda, Dunaújváros–Brassó és Miskolc–FTC ütközeteket rendeznek.

A bajnokság első szakaszában, január végéig 48 forduló vár az indulókra. Ezt követően a táblázat első hat helyezettjének marad esélye a trófea megszerzésére, a harmadik helyezett a hatodikkal, a negyedik az ötödikkel vív az egyik fél második győzelméig tartó negyeddöntőt. Az elődöntőnek automatikus résztvevője az alapszakasz–győztes és a második legtöbb egységet gyűjtő induló. A négy megnyert összecsapásig tartó finálé márciusban veszi kezdetét.

Bejelentések nélkül

Az első MOL Liga idényében a rájátszásig eljutó, a Magyar Kupában bronzérmet szerző DHK–nál eddig nagy csend honol, a játékoskeretben történő változásokról még igazán pletykaszinten sem lehet hallani. Az már jó ideje eldőlt, hogy az orosz tréner, Jevgenyij Muhin hazatér, és a világ második legerősebb bajnokságaként számon tartott KHL–ben dolgozik tovább, méghozzá az Avangardnál segíti Jevgenyij Komouhov munkáját másodedzőként.

HBN–BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!