Sport

2015.07.24. 09:41

Gólfesztivált rendezett a DVSC-TEVA

Debrecen - A Debrecen teljesen szétzilálta a lett Skonto FC alakulatát.

Debrecen - A Debrecen teljesen szétzilálta a lett Skonto FC alakulatát.Rekkenő hőség várta a csapatokat csütörtökön délután a Nagyerdei Stadionban, a felek – a DVSC-TEVA és a Skonto FC – az Európa Liga selejtezőjének második körében csaptak össze, a forróság azonban nem zavarta meg a meccseket korábban bojkottáló ultrákat, komoly hangorkánt teremtettek a B-közepesek.

Szerencsére a lettországi odavágón 2–2-t elérő Debrecen játékosait sem fogta meg az afrikai klíma, Tisza Tibor már a 8. percben bevette a rigai hálót. Ahogyan azt a kinti mérkőzésen is tette!

Jött a folytatás

Mire a nézők igazán kiörülhették volna magukat, a folyamatosan gördülő hazai támadások egyikéből megszületett a megnyugtató második gól, az ifjú Balogh Norbert vágta a felső sarokba a labdát.



Az előny birtokában is maradt a cívisvárosi dominancia, olyannyira, hogy Ibrahima Sidibe révén ismét bevétetett a lett kapu, majd a szenegáli támadó újra villant, fejesével el is dőlt a továbbjutás kérdése.

A kedvezőtlen időjárás ellenére játszotta a futballt a Loki, lendületesen és ötletesen focizott a házigazda, méltán szólt a vastaps a félidő végén. Különösen az ötödik gól után, melyet Tisza jegyzett.

Nem fékeztek

A szünetben egyöntetű vélemény volt a szurkolók között, hogy a DVSC sokkal frissebben játszott az első negyvenöt percben, mint ahogyan azt várta a publikum, nem érződött Bódiék játékán, hogy majdnem negyven fokban kell futballozniuk.

A folytatásra maradt a gólfesztivál, az ötvenharmadik percben már hét góllal ment a Loki, nem volt megállás.

A nyolcadikat, melyet Bódi Ádám szerzett, bármely ligában elismerő csettintéssel díjazták volna, a cselsorozat végén pontos lövéssel vette be a lett kaput a középpályás. A második játékrész közepén volt két rövidzárlat, ekkor két góljával kozmetikázni tudta az eredményt a Skonto, de ez nem sokat ért. Biztos, ami biztos, az új szerzemény, Castillion is betalált, ez volt a kilencedik, bár már nehéz volt követni a hazai gólokat. Remek szórakozást kínált tehát szurkolóinak a Loki csütörtök este, a piros-fehérek végül 11–4-es összesítéssel léptek tovább a harmadik körbe.

HBN-TN


A Debrecen kiütéses, 9-2-es győzelmet aratott lett vendége, a Skonto felett a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójának csütörtöki visszavágóján, így 11-4-es összesítéssel jutott tovább.


Debrecen - A labdarúgó Európa Liga második selejtezőkörének visszavágóján a DVSC-TEVA az FC Skonto csapatát fogadta 17:00-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!