Sport

2015.07.30. 11:56

Debreceni szeniorok is rajthoz álltak Abádszalókon

Abádszalók, Debrecen - A Debreceni Szenior Úszó Klub versenyzői két évtized óta vesznek részt az abádszalóki Tisza-tó úszóversenyen.

Abádszalók, Debrecen - A Debreceni Szenior Úszó Klub versenyzői két évtized óta vesznek részt az abádszalóki Tisza-tó úszóversenyen.

Idén a korcsoportok összevonása miatt jóval nehezebb helyzetbe kerültek a szeniorok. Míg tavaly a 18 éven felülieket öt korcsoportba sorolták, idén mindössze kétfelé osztották ezt a népes társaságot, mégpedig a 18-49 év közöttiek és az 50 év felettiek csoportjára. Az 50 év feletti férfiaknál a kecskeméti Hajdú László szenior úszóbajnok győzött, aki évek óta az abádszalóki verseny abszolút első helyét is jegyzi. Mögötte két debreceni szenior következett: Rentka László a második, Horváth Zoltán a harmadik helyen végzett az 50 év felettiek korcsoportjában.

Rajtuk kívül a 124 fős mezőnyben az alábbi debreceni csapattagok szerepeltek: Takácsné Kancsár Katalin, Szabó Anna, Égerházi Anikó, Rozsos Ferencné, Kovács Zsolt, Batta Gyula, Bitskey István (aki 74 évesen a legidősebb versenyző különdíját kapta), Polonkai Ákos, Torkos Sándor és Jeney Géza.

Debreceni egyetemisták is voltak a mezőnyben: Illés Árpád, Janó Péter, Nguyen Truong, Polonkai Vanda és Pap Máté.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!