Sport

2015.07.10. 07:31

Csak a továbbjutás, ami örömteli…

Debrecen, Niksics - A Loki enerváltan futballozott a meccs nagy részében és majdnem ráfizetett a Szutjeszka otthonában.

Debrecen, Niksics - A Loki enerváltan futballozott a meccs nagy részében és majdnem ráfizetett a Szutjeszka otthonában.

Jelentős előnnyel vághatott neki a DVSC-TEVA alakulata a csütörtök esti Európa Liga-selejtező első körében megrendezett visszavágónak Montenegróban, ugyanis a hajdúságiak Mihelic, Brkovics és Sidibe góljaival 3-0-ra legyőzték az FK Szutjeszkát az egy héttel korábbi első meccsen a Nagyerdei Stadionban. Apropó, Mihelic, a szlovén középpályás éppen az utazás előtt sérült meg, ezért ő nem lehetett ott Niksicsben. Helyét Horváth Zsolt vette át, a másik változás pedig az volt a két gárda korábbi összecsapásához képest debreceni oldalon, hogy Balogh helyett Sidibe kezdett a csatársorban.

A találkozó előtt Kondás Elemér, a Loki vezetőedzője elmondta, sokkal offenzívabb ellenfélre számít a kinti kilencven perc során, mint amilyennel játszottak hazai pályán, ennek ellenére a vendégek hangoztatták, hogy győzni mennek a kék-fehérek otthonába is.

Eseménytelen félidő

Óriási hőségben, gyér érdeklődés mellett kezdődött a találkozó. No meg lanyha iramban, mindkét oldalon sok volt a pontatlanság. A lokisták kissé messze helyezkedtek a hazaiaktól, ennek Kondás Elemér erélyesen hangot is adott az első negyedóra végén. Nagyjából ezzel egy időben hatalmas lehetőséget hagyott ki a Szutjeszka, de szerencsére a kilépő Nikolics kisodródott.

Veszélytelenül focizott a DVSC-TEVA, többnyire csak a védekezéssel volt elfoglalva, azonban a vendéglátók sem diktáltak gyilkos tempót, ezért elég szenvedősre sikerült a félidő.

Félóra játék után ivószünetet rendelt el a játékvezető, ez a Debrecennek tett jót, a folytatásban már többször veszélyeztettek Varga Józsiék, de hatalmas ziccereket ekkor sem jegyezhettünk fel. Szépen elcsordogált a meccs a szünetig.

A második félidőre egy helyen változtatott a cívisek szakmai stábja, Horváthot Szécsi Márk váltotta. Szerencsére megélénkült az összecsapás a folytatásra, valamivel nyílt sisakosabb játékot mutatott be mindkét együttes, Sidibe pedig hatalmas ziccerben mellé bikázta a labdát. A másik oldalon sajnos Fukui pontosabb volt, egy előrevágott labdát kapásból, ballal a bal sarokba zúdított. Kár volt ezért a kihagyásért.

Válaszként jött egy Varga-lövés, amely messze kipattant a kapusról, látható volt, hogy Radovics ezen a napon is zavarba hozható, mégse nagyon élt vele a magyar csapat.

Meleg lett a pite

Újabb csere következett és a beálló Balogh Norbert egyből megkeverte a niksicsi védelem bal oldalát, beadását Korhut lőtte mellé. Éppen ez a vállalkozókedv hiányzott eddig. Nem sokkal később Sidibe három méterről is fölé lőtt, majd az addig sokat bizonytalankodó Radovics védett hatalmasat a gólvonalon.

A hajrában pedig egyetlen gólra olvadt a mieink előnye, Mészárosnál ugyanis befújt egy kezezést a belga bíró, hiába reklamáltak hevesen a magyarok, tizenegyes lett az ítélet, amelyet Bozsovics gólra is váltott. A hátralévő percekben inkább már csak a labdatartásra törekedett a DVSC, nagy küzdelem folyt a pályán, végül sikerült kiharcolni a továbbjutást.

Nagy csalódás volt ez a mérkőzés, nemhogy nyerni nem sikerült, de még izgulni is kellett a végén, erre a hazai meccs után kevesen számítottak. A passzív játék nem a Loki fegyvere, ám ha a helyzeteket sem használja ki kíméletlenül, akkor még lesznek nehéz percei.

HBN–TN


A tények

FK Szutjeszka – DVC-TEVA 2–0 (0–0)Niksics, 2000 néző. Vezette: Eric Lambrechts (belga)

FK Szutjeszka: Radovics – Ognjanovics, Sttijepovics (Vucsics M., 84.), Sofranac, Lukics – Bozsovics, Kovacsevics, Nikolics, Vucsics (Karadzics, 72.) – Vujovics, Fukui

DVSC-TEVA: Verpecz - Jovanovic, Mészáros, Brkovics, Korhut – Horváth (Szécsi, 46.), Varga J., Szakály (Morozov, 92.), Bódi – Kulcsár (Balogh 73.), Sidibe

Sárga lap: Vucsics (41.), Nikolics (52.), Bozsovics (71.), ill. Jovanovic (63.), Mészáros (79.), Balogh (95.)

Gól: Fukui (53.), Bozsovics (81.)

Továbbjutott a DVSC-TEVA 3–2-vel.


Debrecen - A labdarúgó Európa Liga első selejtezőkörének visszavágóján a DVSC-TEVA az FK Szutjeszka Niksics csapatához látogatott 17:30-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!