Sport

2015.07.13. 10:23

Amerikai álom olasz módra

New Yorkban összeállt a „szupertrió”, közben megdőlt Détári Lajos régóta fennálló rekordja.

New Yorkban összeállt a „szupertrió”, közben megdőlt Détári Lajos régóta fennálló rekordja.

Jelentősebb átigazolási bomba nélkül peregtek le az utóbbi napok a holtszezonban, de egy-két hír nagyobb visszhangot váltott ki. Kontinenst váltott egy vb-győztes, valamint cikkünkből kiderül, miért jelentős magyar szempontból Kevin Trapp Párizsba költözése.

Újabb klasszis

David Villa, Frank Lampard, Andrea Pirlo – annak ellenére ütős névsor alakult ki a New York City együttesénél, hogy mindhárom játékos már bőven túl van a harmincon. A hármas a héten vált teljessé az olasz középpályás szerződtetésével.

A 36 esztendős Pirlo ingyen érkezett az amerikai klubhoz, amellyel két és fél évre szóló kontraktust kötött. A 2006-ban világbajnoki címet szerző labdarúgó mindeddig csak Itáliában szerepelt, legutóbbi állomáshelye a Juventus volt, a Zebrákkal többek között négy bajnoki aranyat ünnepelhetett. Elmondása szerint, több ajánlatot kapott, ellenben nem sokáig töprengett, hiszen a New York–iak prioritást élveztek.

Eközben a Juve vezetősége Dybala és Madzukic után, újabb támadó szellemű spíler megszerzését jelentette be. A 24 éves Simone Zaza a legutóbbi idényben a 12. pozíciót megszerző Sassuolo gárdáját erősítette, az „Öreg Hölgy” 18 millió euróért csábította magához a Squadra Azzura mezét öt alkalommal magára öltő csatárt.

Érdekes szituáció

– A Barcelonába igazolni rengeteget jelent a számomra. Valóra vált az álmom, az eddig elvégzett munka meghozta a gyümölcsét. Messi a világ legjobbja, hatalmas megtiszteltetés ugyanazt a mezt viselni, amelyben ő remekel – fogalmazott a katalánok legújabb szerzeménye, Arda Turan az AS-nak.

A gránátvörös-kékek egyébként 41 millió eurót utalnak az Atletico Madrid számlájára, ezzel a török lesz a csapat történetének 9. legdrágább igazolása. A 2014–2015-ös idényben triplázó Barca elnökválasztás előtt áll, és ez a procedúra csavart eredményezhet a Turan-sztoriban. A madridiakkal kötött megállapodás tartalmaz egy opciót, amely szerint az új vezetőségnek lehetősége lesz a transzfer visszavonására, ha nem tart igényt a középpályásra.

A FIFA eltiltás alatt álló alakulat mestere, Luis Enrique legkorábban januárban vetheti be Arda Turant és a másik újoncot, Aleix Vidalt.

Megdőlt a csúcs

A francia pontvadászat címvédője, a PSG 9 millió eurót fizetett az Eintracht Frankfurtnak Kevin Trappért. Az üzletnek magyar vonatkozása is van, ugyanis hosszú éveken keresztül Détári Lajos vezette a frankfurtiak azon listáját, amelyen a legdrágábban értékesített játékosok névsora olvasható. Döme 1988-ban keltette fel az Olympiakosz érdeklődését, a görögök 8,5 millió eurónak megfelelő német márkáért ütötték nyélbe az átigazolást, így nem túlzás azt állítani, hogy Trapp egy „szakállas” rekordot döntött meg.

HBN–BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!