Sport

2015.07.17. 11:19

A Loki csatára szerint felszálló ágban van a csapat

Debrecen - A DVSC csatára, Tisza Tibor bízik a sikeres folytatásban az EL-ben és a bajnokságban is.

Debrecen - A DVSC csatára, Tisza Tibor bízik a sikeres folytatásban az EL-ben és a bajnokságban is.Különösen a második félidőben jól és veszélyesen futballozott a DVSC-TEVA a Skonto FC elleni Európa-Liga-selejtezőn és értékes 2-2-es döntetlent ért el. A rigai remi jó esélyekkel kecsegtet a jövő csütörtöki, Nagyerdei Stadionban lejátszandó visszavágóra, ennek ellenére nem véletlenül nyilatkozta a Loki szakvezetője, Kondás Elemér a lefújás után, hogy nem lehet maradéktalanul elégedett, mert a győzelem is benne volt csapata játékában, azonban több nagy helyzet is kimaradt Sidibéék előtt.

Két értékes gól

Szerencsére Tisza Tibor és Geoffrey Castillion nem hibázott a kapu előtt, előbbi osztotta meg tapasztalatait velünk a Skonto-stadion parkolójában. A csatár a gólja mellett egy ízben a kapufát is megdöngette és a mezőnyben is hasznosan játszott.

- Úgy érzem nem ment rosszul a futball, de most csak az számít, hogy idegenben kétszer is betaláltunk. Örülök a gólomnak, azon voltam, hogy a gárda összjátékában, tehát a védekezésben és a támadásban is segíteni tudjak. Pozitívnak ítélem meg a meccs képét, én pedig teszem tovább a dolgomat. Most megkaptam a lehetőséget, míg a korábbi két EL-találkozón nem, de ezzel nem foglalkoztam, ugyanis tudtam, lesz alkalmam arra, hogy megmutassam, mit tudok. Örömteli, hogy olyan eredménnyel hagyhatjuk el Rigát, amely a visszavágót tekintve biztató, hiszen ha így marad minden, akkor is továbbjutunk. De természetesen nem az eredmény megtartása a célunk otthon - szögezte le a támadó.

Tisza elmondta, jó csapatot ismert meg a Skonto FC-ben, volt elképzelés a játékukban és amit tudnak, azt most is elővezették. - Azonban nekünk nagyon sok helyzetünk volt, s ha ezeknek csak a felét belőjük, akkor az összecsapás vége nem lett volna ilyen kiélezett. De nem kell telhetetlennek lenni, lőttünk két gólt idegenben, a csapat felszálló ágban van, ugyanis a niksicsi meccshez képest ezúttal sokkal jobbak voltunk. Nyilván a hibák benne vannak a futballban ilyenkor, hiszen ne felejtsük el, hogy nekünk még nem kezdődött el a bajnokság! Ahogy jönnek majd a meccsek, úgy leszünk egyre jobbak, reményeim szerint - mondta Tisza.

Ők az esélyesek

Apropó hazai pontvadászat, a Loki vasárnap 18 órától az újonc Békéscsaba otthonában kezdi meg szereplését az OTP Bank Ligában. De vajon hálás feladat-e egy most felkerült gárdával kezdeni a sorozatot?

- Nehéz erre válaszolni, jól is elsülhet és kevésbé jól is. Az biztos, hogy a DVSC az esélyese a találkozónak, a Csaba most került fel az élvonalba, mi pedig évek óta ott vagyunk a magyar futball élcsapatai között. Ha a saját játékunkat és szintünket hozni tudjuk a Szpisljak-gárda ellen is, akkor bebizonyíthatjuk, hogy minőségben és fizikálisan is jobbak vagyunk náluk, ezt azonban érvényre is kell juttatnunk Békéscsabán.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!