Sport

2015.07.03. 08:38

A félidőben sebességet váltott a Lokomotív

Debrecen - Közel került a továbbjutáshoz a DVSC, hármat lőtt a Szutjeszkának.

Debrecen - Közel került a továbbjutáshoz a DVSC, hármat lőtt a Szutjeszkának.

Másként kezdődött a Loki csütörtöki Európa Liga-selejtezője, mint egy hagyományos mérkőzés, ugyanis a meccs előtt a kivetítőn a szombaton elhunyt vezérszurkolóról, Komáromi Gáborról készült felvételek forogtak, s a lejátszott dalok is egytől egyig az elmúlásról szóltak. A kezdő sípszó előtt egy percig Komcsira emlékezett a Nagyerdei Stadion közönsége, vastapssal, a csapat játékosai és a szakmai stáb pedig gyászszalagot viseltek ezen az estén.

Szemfüles Mihelic

A kezdés után csak a szokásos hangulatot kellett megélniük a Szakályéknak, az ellenfél maroknyi drukkere leszurkolta a cívisvárosi nézőket. Komcsiék hiányoztak... A 16. percben megszerezték a vezetést a hazaiak: a kiugró Kulcsár elől fejjel tisztázott a kapujából kifutó Radovic, a labdára érkezett Mihelic és jobbal 20 méterről a háló középbe emelt!

Ezt követően továbbra is a vendéglátók diktálták a tempót, de komoly helyzetük egy ideig nem akadt. Sőt, a félidő végén Kovecsevics bombázott majdnem a bal felsőbe, de Verpecz hatalmasat védett.

Letámadtak

A fordulás után nagyobb sebességre kapcsolt a Lokomotív, letámadta ellenfelét, egy ízben Bódi majdnem bevette a vendégek kapuját szabadrúgásból, nem sokkal később szintén ő lőtt fölé tizenhat méterről, de percek múlva Sidibe fejese is majdnem gól lett. Nem beszélve Kulcsár lehetőségéről, az ő stukkolását már mindenki bent látta, de sajnos mellé ment.

A 70. percben beérett a lokisták igyekezete, Dusan Brkovics közelről a kapus fölött a hálóba fejelt, megduplázva ezzel a cívis előnyt. Percek múltán Sidibe kiharcolta magának a lövőhelyzetet és be is vágta 12 méterről a labdát a bal sarokba, 3-0! Nem állt le hajdúsági csapat, de az irányzék nem mindig stimmelt, ennek ellenére levegőben lógott az újabb DVSC-találat.

A Loki végül fölényesen verte a Szutjeszkát, teljesítette az eredeti tervet, vagyis nem kapott gólt hazai pályán, viszont háromszor is betalált Radovicnak.

Az Európa Liga-párharc folytatására jövő hét csütörtökön kerül sor Montenegróban.

HBN-TN


Mesterszemmel

Kondás Elemér: Nehezen indult a mérkőzés, nem olyan rossz csapat ellen játszottunk, mint ahogyan azt sokan gondolták. Szerencsére tudtunk egy szép gólt rúgni az elején, utána azonban nem ment úgy a futball, ahogyan szerettük volna. A második félidőben már jöttek a további gólok is, és akár rúghattunk volna még párat. Nem dőlt el semmi, ez a párharc még nincs lefutva.

Dragoszlav Albijanics (szakmai igazgató): Szeretnék gratulálni a debreceni gárdának, amely jobb és felkészültebb, mint mi. A 70. percig volt nagyjából erőnk, utána elfogytunk, ezt a Loki nagyszerűen kihasználta és még rúgott két gólt. Továbbra is a Debrecen a favorit, de a fociban minden előfordulhat, tehát nem adjuk fel. Nehéz ügy, hogy a nyári szünetben három legjobb játékosunk, akik közül kettő válogatott, eligazolt. Úgy vélem, ez a meccs a kondícióbeli különbségen ment el.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!