Sport

2015.07.22. 13:50

A drukkerek bíznak abban, hogy nem lesz névre szóló jegyeladás a Skonto ellen

Debrecen - <em>"Nem vagyunk hajlandóak elfogadni, hogy Ön a klubunk számára kötelezettségként kíván előírni egy olyan dolgot, magyarán a névre szóló jegyértékesítést, ami csupán egy lehetőség lenne." </em>A Debreceni Szervezett Szurkolói Csoportok Uzonyi Attila ezredesnek címzett nyílt levelét változtatás nélkül közöljük.

Debrecen - "Nem vagyunk hajlandóak elfogadni, hogy Ön a klubunk számára kötelezettségként kíván előírni egy olyan dolgot, magyarán a névre szóló jegyértékesítést, ami csupán egy lehetőség lenne." A Debreceni Szervezett Szurkolói Csoportok Uzonyi Attila ezredesnek címzett nyílt levelét változtatás nélkül közöljük.

„Dr. Uzonyi Attila r. ezredes részére

Tisztelt Vezető Úr!

A Debreceni Szervezett Szurkolói Csoportok képviseletében ismételten egy nyílt levéllel fordulunk Önhöz a 2015. július 23. napján megrendezésre kerülő DVSC-SKONTO RIGA labdarúgó mérkőzéssel kapcsolatban.

Mint bizonyára Ön is tudja, a debreceni szurkolók ádáz küzdelmet folytatnak a jelenlegi túlszabályozott jegyértékesítési rendszer, valamint a szurkolói regisztráció ellen, és biztosítjuk arról Tisztelt Vezető Urat, hogy a folyamatos szélmalomharcunk során sokszor Önre is hálás szívvel, melegséggel gondolunk, főleg mostanában, ezeken a szép nyári estéken.

Visszatérve a csütörtöki meccsre, tudomásunk szerint ez a mérkőzés „normál” biztonsági minősítést kapott, ennek ellenére a klub arról tájékoztatott bennünket, hogy Ön mindenképpen indokoltnak és kötelező jellegűnek tartja a névre szóló jegyértékesítést, hivatkozva a sportrendezvények biztonságáról szóló 54/2004. (III. 31.) Korm. rendelet rendelkezéseire.

Tisztelt Vezető Úr bizonyosan már sokszor elmélyült a magyar jogszabályok szövevényes bugyraiban, azonban akár még így is elképzelhető, hogy bizonyos apróságok esetleg elkerülték a figyelmét, ezért szeretnénk Önnel megosztani a következőket.

A sportrendezvényekre való beléptetés konkrét szabályait a sportról szóló 2004. évi I. törvény tartalmazza, mely jogszabályt a mi nagy örömünkre az utóbbi időben többször módosították, ennek hála lassan kevesebb néző lesz átlagosan a magyar első osztályú focimeccseken, mint ahány menekült szaladgált a múltkor itt Debrecenben a Sámsoni úton, kukákat borogatva.

A Sporttörvény 72. §. (1) bekezdésének rendelkezései alapján a „normál” biztonsági kockázatú focimeccsek esetén a szervezőnek pusztán lehetősége beléptető rendszert alkalmazni, azonban ez ilyen esetekben nem kötelező. Ha viszont nem alkalmaz a szervező beléptető rendszert, amihez joga van, akkor nem kötelező a névre szóló jegyértékesítés sem ugyanezen jogszabályhely (2) bekezdésének a) pontja alapján.

Mindez azt jelenti, hogy a csütörtöki meccs kapcsán lehetősége van a klubnak névre szóló jegyeket értékesíteni, valamint beléptető rendszert alkalmazni, de mindez nem kötelező, egyebekben az a jogszabály, amelyre tudtunkkal Ön hivatkozik, magára a beléptetésre ebben a vonatkozásban semmilyen rendelkezést nem tartalmaz.

Nem vagyunk hajlandóak elfogadni, hogy Ön a klubunk számára kötelezettségként kíván előírni egy olyan dolgot, magyarán a névre szóló jegyértékesítést, ami csupán egy lehetőség lenne. Továbbra is minden lehetséges módon tiltakozni fogunk a túlszabályozottság és a regisztráció ellen, és jelen levelünkkel arra kérünk minden érintettet, hogy gondolják át a leírtakat, és bízunk abban, hogy a csütörtöki meccs kapcsán nem lesz névre szóló jegyértékesítés, hiszen ezt a vonatkozó jogszabályok nem teszik kötelezővé.

Mint azt korábban jeleztük Önnek, Tisztelt Vezető Úr, mi csak szurkolni szeretnénk a csapatunknak, és továbbra is úgy gondoljuk, hogy Önöknek, a Rendőrségnek nem az lenne manapság a legfontosabb feladata, hogy minket, szurkolókat vegzáljon.

Természetesen amennyiben pontosan tud hivatkozni arra a jogszabályi helyre, ami alapján egy normál biztonsági kockázatú mérkőzés szervezőjét arra kötelezheti, hogy csak névre szóló belépőket értékesíthessen, azt törvénytisztelő állampolgárokként tudomásul vesszük!

Tisztelettel,

Debreceni Szervezett Szurkolói Csoportok”


A rendőrség válasza

A levélre reagált a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, ezt itt olvashatják:

A 2015. július 23-án megrendezésre kerülő DVSC – Skonto Riga labdarúgó mérkőzéssel kapcsolatban a Debreceni Rendőrkapitányság nem írta elő kötelező jelleggel a szervező részére a névre szóló jegyértékesítést.

Ahogy azt korábban is közöltük, a jegyértékesítés módja a jogszabályok előírása szerint a szervezők döntésén és felelősségén alapul.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!