Sport

2015.07.22. 15:55

A Debrecen győzelemre játszik a Skonto ellen

Debrecen - A DVSC szakvezetője szerint végzetes hiba lenne őrizni a kinti 2–2-es eredményt a visszavágón.

Debrecen - A DVSC szakvezetője szerint végzetes hiba lenne őrizni a kinti 2–2-es eredményt a visszavágón.

Jó pozícióból várhatja a csütörtökön 17 órakor kezdődő Európa Liga-selejtezőt (a találkozót élőben közvetítjük) a DVSC-TEVA legénysége, miután egy héttel korábban a hajdúságiak 2–2-t értek el Rigában, a Skonto FC vendégeként. A lokisták a főként a második félidőben kialakított helyzeteik alapján meg is nyerhették volna a lettországi odavágót, emiatt volt is némi hiányérzet a fiúkban, azonban a döntetlen sem rossz eredmény, akár egy itthoni 0–0 vagy 1–1 is továbbjutást érne. Azonban arról szó sincs, hogy erre játszanának a debreceniek, ezt a beszélgetés elején leszögezte Kondás Elemér vezetőedző.

Jól kontráznak

– Természetesen nem arra fogunk alapozni, hogy jó a gól nélküli döntetlen is, nyerni akarunk, ezért győzelemre fogunk játszani. Ugyan jó eredmény a 2–2, ám támadni akarunk, ugyanakkor nagyon kell figyelnünk is, mert jól kontrázik az ellenfél – nyilatkozta lapunknak a tréner.

[poll id="970"]

A piros-fehéreknek vélhetően elsősorban Arturs Karasauskst kell szemmel tartaniuk, ugyanis a támadó szerezte csapata mindkét gólját Rigában.

– Azt azért ne feledjük el, hogy az első találat előtt mi ajándékoztuk neki a labdát, azt követően persze a csatár remekül megoldotta a helyzetet, a második gólja előtt pedig túlságosan könnyedén beengedtük a kapunk előterébe. Nyilvánvaló, hogy figyelnünk kell Karasausksra, azonban a szoros emberfogás ideje régen lejárt, együttes erővel kell megakadályoznunk abban, hogy helyzetbe kerüljön. Ehhez nagyon koncentráltnak és pontosnak kell lennünk, nem lankadhat a figyelmünk egy percre sem – mondta Kondás Elemér a Nagyerdei Stadionban rendezendő összecsapás kapcsán.

Szükség van a szurkolókra

A szakember a várható rendkívüli hőségre kitérve azt mondta, az mindkét gárda dolgát megnehezíti majd, ehhez minél jobban alkalmazkodniuk kell a házigazdáknak.

A szakvezető elárulta, nagyon örül, hogy valószínűleg sokan lesznek a stadionban és remek hangulatban futballozhatnak majd Mészárosék.

– A jó mérkőzésnek megvannak a szükséges szereplői, ilyenek a szurkolók is, nélkülük nem lehet kifogástalan találkozó játszani. Szeretnénk nagy számú publikum előtt sikeresek lenni – fogalmazott Kondás Elemér.

HBN-TN


Debrecen - Hétfő óta rohamozzák a szurkolók a pénztárakat és az online jegyáruházat: a szurkolók elővételben gondoskodnak a jegyekről a DVSC csütörtöki nemzetközi kupameccsére.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!