Sport

2015.06.04. 10:45

Szezonzáró bajnokavatás

Debrecen - A DEAC női futsalcsapata a ZTE-Göcsejt fogadja az NB II felső-ági rájátszásának utolsó mérkőzésén.

Debrecen - A DEAC női futsalcsapata a ZTE-Göcsejt fogadja az NB II felső-ági rájátszásának utolsó mérkőzésén.

Hosszú út áll Sólyom Attila együttese mögött, hiszen az alapszakaszban meccsről meccsre nehezebbnél nehezebb kihívás várt tanítványaira, akik egyre jobb formába lendültek. A bajnokság első két összecsapásán még csak egy pontot szerzett a DEAC, hiszen hazai pályán 3-3-at játszott a Veresegyház ellen, majd idegenben az MVFC Berettyóújfalu női csapata 4-2-re nyert. A Szekszárd legyőzésével (7-2) megtört a jég, és egy 9 meccses veretlenségi sorozat kezdődött női futsalosaink számára. Ám a Szekszárd nemcsak a kezdetet, de a véget is jelentette, hiszen Micskó Márk tanítványai szakították meg a jó szériát, miután 4-3-ra nyertek a visszavágón. Ez azonban nem szegte futsalosaink lendületét és az alapszakasz végéig 6 újabb veretlen összecsapás következett. Ez a sorozat azt eredményezte, hogy Sólyom Attila tanítványai 8 pontos előnnyel a Hajdúböszörmény második számú együttese előtt végeztek a tabellán. Ekkor már a csapat is új és remek játékerőt képviselő játékosokkal bővült, amely sokat számított, hiszen például Urai Bianka és Kota Gabriella is fontos gólokat szerzett a szezon során.

A DEAC a felső-ági rájátszásban folytathatta az idényt, de a Böszörménnyel már nem kellett megmérkőznie, mivel nem juthatott fel az első osztályba. Ekkor futsalosainknak magabiztosnak tűnő 8 pontos előnyük volt a második Szekszárddal szemben, mivel a rájátszásban már az alapszakaszból hozott pontokat őrizték meg a csapatok (DEAC: 42, Szekszárd: 34, Skorpió: 33, Göcsej: 28). Radics Ágneséket viszont így sem lehetett megállítani, hiszen eddigi öt mérkőzésüket veretlenül vívták meg, egyedül a Szekszárd otthonában játszottak 3-3-as döntetlent. Sólyom Attila együttese végül 3 fordulóval a vége előtt matematikailag is bebiztosította bajnoki címét, miután 2-1-re nyert a ZTE-Göcsej vendégeként. Az NB II-es pontvadászatban az utolsó ellenfél is a Göcsej lesz hazai pályán, amely már biztos negyedikként várja a mérkőzést.

Ha a tabellán elfoglalt helyünket és fölényünket nézzük, akkor hátradőlhetünk, hiszen ezen a meccsen nekünk már nem forog kockán a bajnoki cím” – mondta Kósa Viktória, a DEAC kapusa. – „Ugyanakkor egy jól képzett csapattal állunk szemben, jó játékosokkal, így hoznunk kell a legjobb formánkat az utolsó NB II-es hazai mérkőzésünkön. A csapat nevében mondhatom, hogy izgatottan várjuk a találkozót. Az utolsó hazai meccsünk lesz, éremátadással, bajnokavatással. Mindenképpen egy nagy előrelépés és fontos esemény számunkra és az egyesület számára is. Természetesen be szeretnénk bizonyítani a kilátogató közönségnek, hogy nem véletlenül nyertük el a bajnoki címet. A Göcsej csapatában több jó képességű, gyors nagypályás játékos is van, tudnak nekünk meglepetést okozni a játékukkal. De szeretnénk teljessé tenni az ünnepet azzal, hogy győzelmet szerzünk!

A DEAC-ZTE-Göcsej mérkőzést június 6-án 17 órától rendezik a Kecskeméti János Sportcsarnokban. A mérkőzést követi az érem- és kupaátadás.

- DEAC női futsalcsapata -

2015. 06. 04.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!